TvObzor
MINITURNEJA PUNČKI PO NIZOZEMSKOJ

Nastup na najvećem europskom showcase festivalu Eurosonic
Objavljeno 18. siječnja, 2019.

Naš punk rock trio Punčke kreće na miniturneju po Nizozemskoj, koja će uključivati i nastup na Eurosonic Festivalu. Turneja ih vodi na tri velike svirke i počinje 17. siječnja, kada će nastupati u Enschedeu. Dan poslije, 18. siječnja, rezerviran je za Groningen i najveći europski showcase festival Eurosonic, gdje su Punčke jedini bend iz Hrvatske koji nastupa pred glazbenim profesionalcima iz Europe i svijeta. Sve završava 19. siječnja u Amsterdamu, u kultnom klubu Vondelbunker.

Njihov aktualni EP “Valovi” prošlogodišnja zbrajanja stavljaju na liste najboljih izdanja u Hrvatskoj i regiji za 2018. prema izboru glazbenih urednika, a istoimeni singl uvršten je među najbolje pjesme godine. Bend radi i na novim materijalima, a nizozemska publika moći će prva čuti novu pjesmu kojom najavljuju nastavak novih stvari, suradnji i izlazaka u nepoznato.

Objava nove strane turneje dolazi kao još jedno obilježavanje uspješne protekle godine, koja je, osim po velikoj europskoj bila zapamćena i po prvoj azijskoj turneji benda. Far East Tour u studenome je Punčke odveo u daleku Maleziju, Filipine, Tajvan i Japan, a u dva tjedna obišle su osam gradova te je sve uhvaćeno jedinstvenim minidokumentarcima turneje koje potpisuje B.A.K.A. production.

S jednim od najduljih popisa svirki u svom stažu, kojih sada ima više od 400, Punčke su konstantno koncertno aktivne, a nova turneja još je jedan dokaz potencijala benda i neprekidne ekspanzije na nove teritorije.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

SATIRIČNA KOMEDIJA “IZA KULISA”

Jedinstven prikaz pandemije putem umjetnosti

PREMIJERNO PRIKAZIVANJE NA HTV1 POČINJE OD 15. TRAVNJA

Nova meksička serija “Senjorita ‘89”

Najčitanije iz rubrike