TvObzor
ŽEN OBJAVIO NOVI SPOT “JUGOMENTAL”

Treći videobroj s albuma “Sunčani ljudi”
Objavljeno 18. siječnja, 2019.

Indie post rock sastav Žen objavio je videospot za pjesmu “Jugomental”. To je treći spot s njihova trećeg albuma “Sunčani ljudi”, koji je izišao prije nešto više od godinu dana u kooperaciji triju nezavisnih izdavača – Moonlee Records iz Slovenije, Vox Project iz Francuske i Unrecords iz Austrije.

Spot je od ideje do realizacije napravio vizualni umjetnik Darko Vaupotić, koji je najpoznatiji po svojim fotografijama i vizualizacijama, a u svom premijernom videospotu zaslužan je za fotografiju, videosnimke i montažu te kompletan koncept. Video je kolaž višeslojnih kadrova fotografija i snimaka nastalih kao snažan dojam njegova obitavanja na otoku Braču i druženja s bendom Žen na jednoj od njihovih turneja po Jadranu te je kao takav jako dobro oslikao emociju kojom zrači instrumentalni uradak “Jugomental”. Ljetni kadrovi u spotu bude osjećaj nostalgije nekog davnog doba, a istovremeno razigranost, slojevitost i boje izražavaju nešto novo i moderno, stvarajući na trenutke čak dojam fantazije i svijeta neke druge dimenzije.

Žen se nedavno vratio s Batat turneje, na kojoj je obišao šest zemalja, od Hrvatske, preko Srbije, Bugarske, Makedonije i Grčke, pa sve do Italije, u sklopu koje je svirao na festivalima PIN Music Conference i EuropaVox.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

SCOOP BIOGRAFSKA DRAMA. REŽIJA: PHILIP MARTIN. GLUME: GILLIAN ANDERSON, KEELEY HAWES, BILLIE PIPER, RUFUS SEWELL, ROMOLA GARAI...

O novinarskom timu koji je razotkrio princa Andrewa

Najčitanije iz rubrike