TvObzor
TAMARA OBROVAC NA SONGWRITER’S EXPO U BUDIMPEŠTI

Proslavljena etno jazz kantautorica sudjelovat će na međunarodnoj konferenciji glazbenih autora
Objavljeno 18. siječnja, 2019.

Tamara Obrovac, proslavljena etno jazz kantautorica, sudjelovat će na međunarodnoj konferenciji glazbenih autora Songwriter’s Expo 2019, koja se 18. i 19. veljače održava u Budimpešti.

Riječ je o događaju koji, u organizaciji ARTISJUS-a (mađarskog ZAMP-a), okuplja glazbene autore iz zemalja središnje Europe i predstavlja njihov rad na radionicama i predavanjima, omogućujući im istovremeno međusobno povezivanje i suradnju. Jedan od partnera konferencije je i stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja, koja sa svojim mađarskim kolegama ima dugogodišnju i uspješnu suradnju.

Tamara Obrovac uspješna je autorica i glazbenica s međunarodnim iskustvom, jedna od dobitnica fonda “International” Hrvatskog društva skladatelja i nominirana za prestižnu nagradu BBC Radio 3 World Music awards. Njezino posljednje diskografsko izdanje snimka je koncerta Tamara Obrovac Transhistria Ensemble “Live @ ZKM”, koje je glazbeni novinar i jazz-znalac Davor Hrvoj opisao kao “jedinstveno, nekonvencionalno i neponovljivo”. U ekskluzivnom razgovoru na Songwriter’s Expo, koji je na rasporedu u ponedjeljak, 18. veljače, Tamara će odškrinuti vrata svog kreativnog procesa i predstaviti svoju jedinstvenu kombinaciju jazza i istarskog etnonasljeđa.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata