TvObzor
ANDREJA, RUNDEK I EKIPA FTIČEKI OBJAVILI NOVI SPOT

Mura, Mura devetominutni emotivni videouradak
Objavljeno 18. siječnja, 2019.

Zagrebačku pjevačicu, trubačicu i performericu Andreju Kurelec Košavić s Rundekom & Ekipom povezao je rad na albumu “Mura, Mura” koji će pod okriljem Menarta biti objavljen početkom veljače na vinilu i CD-u. Nakon prvog singla “Dolinom se šetala” kojim su predstavili svoj rad, pjesmu “Mura, Mura” odabrali su za drugi najavni singl za istoimeni album.

Tu fenomenalnu kompoziciju u trajanju od devet minuta prati i kratki umjetnički film Arona Kovačića u kojemu se melodija, pjesma/priča, muzika i slika organski povezuju u atmosferu koja nas uvlači u svoj svijet.

“Mura nije obična rijeka. O njezinim virovima se od pamtivijeka ispredaju legende i vjerovanja. Ona su prisutna i u ovoj tradicionalnoj pjesmi u našoj izvedbi. Izvorne međimurske pjesme su za nas, kao i za mnoge, inspiracija i veza s nekom iskonskom muzikom. Ona je također daleko od toga da bude obični radijski singl, ali će se ambiciozniji radio usuditi pozvati svoje slušatelje da zarone u nju. Kompozicija u trajanju od devet minuta dat će im dovoljno vremena i dubine za to.” Rundek i Ekipa su već uigran tim. Sreli su Andreju i stavili se u službu njezina glasa i izražajnosti koje je ona stavila u službu međimurskih melodija i riječi. Nije bilo nikakvog kalkuliranja. Svi su pridonijeli da album bude snimljen na najjednostavniji i najmuzikalniji način.

”Uživajte u onom što vidite i čujete. Mi smo ponosni na ovaj uradak”, poručuju Andreja, Rundek & Ekipa Ftičeki.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

Najčitanije iz rubrike