TvObzor
I AM THE NIGHT

Najzloglasniji neriješeni holivudski zločin
Objavljeno 18. siječnja, 2019.

Sve se više filmskih glumaca prebacuje na male ekrane, a posljednji je u nizu Chris Pine iz "Wonder Woman", kojeg Patty Jenkins, autorica prvih dviju epizoda, odvlači u svoj novi televizijski projekt prije nego što se zajedno vrate na set drugog nastavka spomenutog superherojskog filma. U miniseriji "Ja sam noć" Pine glumi bivšeg marinca i novinara Jaya Singletaryja, koji prati priču temeljenu na stvarnim događajima vezanim uz ubojicu Crne Dalije, a bazirana je na autobiografiji Faune Hodel "One Day She’ll Darken", u kojoj je cijelu priču ispričala svojim očima i u kojoj je otkrila nezamislive obiteljske tajne.

Nadahnuta istinitim događajima, "Ja sam noć" priča uzbudljivu priču o Fauni Hodel (India Eisley), tinejdžerici koju je njezina majka još kao dojenče ostavila tamnoputoj hostesi u kasinu. Fauna je odrasla u okolici Renoa u Nevadi i više-manje živjela neopterećena misterijem svog podrijetla, sve dok jednoga dana ne dođe do otkrića zbog kojeg cijelu svoju prošlost dovodi u pitanje. Dok Fauna počinje istraživati tajne svoje prošlosti, upoznaje propalog izvjestitelja (Chris Pine), kojeg progoni slučaj zbog kojeg se prestao baviti novinarstvom. Zajedno prate zlokobni trag, koji ih sve više približava zloglasnom ginekologu iz Los Angelesa, dr. Georgeu Hodelu (Jefferson Mays), čovjeku koji je umiješan u najmračniji holivudski razvrat, a možda i najzloglasniji neriješeni zločin.

- "I am the Night" je misterij s nepredvidljivim preokretima koji će vas cijelo vrijeme držati na rubu fotelje. Scenaristi Patty Jenkins i Sam Sheridan dostavili su scenarije koji istovremeno zabavljaju, plaše i pričaju priče o iskupljenju i moćnoj potrazi za identitetom. Chris Pine ostavio nas je bez riječi svojim izvedbama, a imajući na umu kako je njegov lik multidimenzionalan, neopisivo smo sretni što imamo tako talentiranog glumca da predvodi našu glumačku postavu – rekla je Sarah Aubrey, izvršna urednica originalnog programa TNT-ja.

Prisutnost dr. Hodela ono je što će gurati seriju prema zlokobnoj atmosferi. Vješt liječnik među holivudskom elitom potajno je provodio pobačaje za neudane glumice i eskort-dame te bio sklon namjernom pogrešnom dijagnosticiranju teških bolesti svojim pacijenticama, a zatim im naplatio za napotrebne recepte i laboratorijske testove. Nažalost, mnoge istrage koje su se vodile protiv njega završile su u slijepoj ulici i ostale nerazriješene do danas. Sama Fauna Hodel pomogla je u razvoju serije za TNT, prije nego što je preminula, u rujnu 2017., od raka dojke u 66. godini.

Nikola Kučar
ŽANR: drama

AUTOR: Sam Sheridan, Patty Jenkins

ULOGE: Chris Pine, India Eisley, Jefferson Mays, Leland Orser, Connie Nielsen

MREŽA: TNT

DATUM: 28. 1.

EPIZODA: 6
Možda ste propustili...

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

Najčitanije iz rubrike