Mozaik
ETNO GYPSY ATRAKCIJA DANAS U BOOGALOO KLUBU

Kočani orkestar nastupa u Zagrebu
Objavljeno 18. siječnja, 2019.
Makedonska etno gypsy brass atrakcija Kočani orkestar nastupit će danas, 18. siječnja, u zagrebačkom Boogaloo klubu, najavili su iz agencije Twilight Promotion. Kočani orkestar međunarodna je koncertna atrakcija i jedan od najcjenjenijih romskih sastava na svijetu. Tradicionalna romska glazba temelj je njihova izraza kojim se isprepleću furiozna kola i svadbene veselice s tužnim i melankoličnim elegijama, navodi organizator koncerta. Kao glazbenici romskog podrijetla iz Makedonije, veliku važnost pridaju upravo makedonskoj narodnoj glazbi, ali iz njihovih instrumenata se pored etna mogu čuti elementi funkya i jazza, s virtuoznim improvizacijama solista, a pored klasičnih hitova izvode i popularne pjesme današnjice u svojim verzijama.

U veljači 2007. ansambl je dobio novo, ali također iskusno vodstvo u liku Bilenta Salieva, Ismailova sina, te se postupno pojačao mlađim snagama. Mogu se pohvaliti redovitim nastupima u Zagrebu koji su već postali svojevrsna tradicija. Od nedavno surađuju s Cubismom, s kojim su snimili pjesmu "Cumbanchero". S Lukom Nižetićem su snimili pjesmu i spot "Kad orkestar zasvira". Redoviti su gosti klubova duž cijele Jadranske obale, od Istre do južne Dalmacije. Osim u Hrvatskoj, Kočani orkestar je nastupao i u Francuskoj, Americi, Kanadi, Turskoj, Italiji, Sloveniji.... Kočani su snimili pet albuma: "A Gypsy Brass Band", "L‘orient est rouge", "Gypsy Mambo", "Alone At My Wedding" i "The Ravished Bride", a pripremaju i šesti studijski album.

Kao posebni gosti nastupit će plesne skupine Sarasvati, Walde, Apsaradhe i Nipriye, koje će održati svoje plesne točke prije koncerta kao uvod u večer, zatim plesati dok Kočani orkestar svira te nastupiti na Balkan Fiesta after partyju nakon koncerta u maloj dvorani Boogalooa.T.K.
Kao posebni gosti nastupit će plesne skupine Sarasvati, Walde, Apsaradhe i Nipriye
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike