Novosti
“ČISTKA” U VRHU HSS-A

Beljak suspendirao Zvonka Pongraca
Objavljeno 18. siječnja, 2019.
Nakon članka objavljenog u Glasu Slavonije, u četvrtak, u kojemu je Zvonko Pongrac, predsjednik Županijskog odbora HSS-a Osječko-baranjske županije i Regije Slavonija, javno otkrio probleme u vodstvu Hrvatske seljačke stranke i prozvao Krešu Beljaka za "autokratsko vođenje stranke", ekskluzivno doznajemo kako mu predsjednik HSS-a naposljetku nije ostao dužan. Naime, upravo je 17. siječnja Zvonko Pongrac službeno suspendiran sa svih funkcija u HSS-u, nakon 20 godina djelovanja u stranci.

- Iskreno, drugačiji ishod nisam niti očekivao, jer "ljubav" između Kreše Beljaka i mene ne postoji od samih početaka. Ovim potezom samo je dokazano kako su počele padati glave u vrhu HSS-a, jer je, koliko mi je poznato, uz mene su suspendirana i nekolicina drugih članova, uključujući i kolegu Marka Petrovića, predsjednika ŽO HSS-a Vukovarsko-srijemske županije, koji je na prošlotjednoj sjednici Glavnog odbora izravno zatražio ostavku Kreše Beljaka - otkriva Zvonko Pongrac, naglašavajući kako su u četvrtak većinom suspendirani Beljakovi neistomišljenici. Kako bi nastavio političko djelovanje Pongrac ističe da čeka tijela stranke da donesu krajnju odluku, ali vjeruje kako su suspenzije došle u "pravo vrijeme", netom prije sljedeće Glavne skupštine HSS-a, koja se treba održati 9. veljače, u Zagrebu.

- Sve se poduzelo kako ja i ostali pobunjeni Slavonci ne bismo sudjelovali na nadolazećoj skupštini gdje Beljak zasigurno želi da sve prođe u najboljem redu i bez protesta. Iako je teško prognozirati, u protivnom bi mi vjerojatno uspjeli "povući" i ostale članove protiv Beljaka, jer samo ŽO Osječko-baranjska HSS-a, u Glavnoj skupštini ima 38 delegata - napominje Pongrac, ukazujući kako će o njegovoj suspenziji uskoro biti još riječi, kada tijela stranke donesu odluku.

"Za kraj poručujem Beljaku samo da se pridržava Istanbulske konvencije", pomalo nejasno zaključuje Zvonko Pongrac. Predsjednik HSS-a u četvrtak je potpisao sporazum o suradnji u Amsterdamskoj koaliciji, u sklopu koje će na izborima za Europski parlament osobno biti na 11. mjestu, dok će HSS biti na četvrtom mjestu zajedničke liste. M.Mandić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike