Tehno
241B7QG

Jedan od najzelenijih poslovnih monitora ikad proizvedenih, posebno dizajniran, čuva okoliš
Objavljeno 18. siječnja, 2019.

Novi Philips 241B7QGJ rezultat je Philipsove dugogodišnje predanosti održivosti i okolišu. Novi monitor jedan je od najzelenijih monitora ikad proizvedenih, jer je specijalno dizajniran kako bi spriječio i najmanji mogući negativan utjecaj na okoliš. Sastavljen od lagane, 85 posto reciklirane plastike s TCO certifikatom, novi Philips monitor potpuno je bez štetnih tvari kao što su olovo, živa, halogen te bez PVC/BFR-a. Osim toga, svi plastični i metalni dijelovi monitora te materijal pakiranja u potpunosti se mogu reciklirati. Ovaj Philips monitor tako podržava kružno gospodarstvo uz istodobno smanjivanje globalne potrošnje resursa i svih povezanih emisija u transportu. Kao rezultat toga Zeleno elektroničko vijeće (Green Electornic Council) nagradio je ovaj monitor EPEAT ekološkom oznakom i certifikatom što samo dokazuje zeleni dizajn i ekološke performanse monitora.

Profesionalni korisnici u svim industrijama traže tehnologiju koja radi za njih i prema njihovim potrebama, stoga je Philips 241B7QGJ idealan igrač koji nudi kvalitetu i udobnost korištenja uz ekološku održivost. Full HD rezolucija i IPS panel znače iznimno jasne i oštre slike koje se mogu vidjeti iz gotovo bilo kojeg kuta. Ultra tanki okvir osigurava pregledavanje više kartica u podijeljenim prozorima dok SmartImage, SmartContrast i SmartResponse inovacije garantiraju vrhunsku sliku i kvalitetu videa u bilo kojem trenutku. Zbog dugih sati koje profesionalni korisnici provode ispred monitora, a koji utječu na umor očiju, novi Philips monitor opremljen je učinkovitim rješenjima za maksimalnu udobnost korisnika.

Energetska učinkovitost leži u želji da se osigura najmanji ugljični otisak u čemu je upravo Philips 241B7QGJ iznad svih. Opremljen nizom tehnologija za uštedu energije, ovaj monitor donosi značajna smanjenja energije, što istovremeno korist okolišu, kao i korisnikovom budžetu. Uz navedene tehnologije koje omogućuju smanjenje potrošnje energije, tu je i PowerSensor koji detektira prisutnost ili odsutnost korisnika putem bezopasnog infracrvenog signala i automatski smanjuje svjetlinu monitora. Samo ova inovacija odgovorna je za smanjenje čak 80 posto troškova energije. No, to nije sve, jer novi Philips monitor ima i novi, pozadinski osvijetljen dizajn za optimalnu svjetlinu uz minimalnu potrošnju, tehnologiju LightSensor koja osjeti ambijentalno svjetlo i automatski prilagođava svjetlinu zaslona. Potrošnja energije ovog monitora iznosi 11 vati, čime su osigurani EnergyStar 7.0 i A++ energetski stupanj, što dodatno naglašava neusporedivu energetsku učinkovitost novog Philipsa 241B7QGJ.

Novi Philips 241B7QGJ dostupan je od siječnja ove godine prema preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1699 kuna (bez PDV-a).M.R.