Kultura
KATEDRALNI ORGULJAŠ PARIŠKE CRKVE

Iz Notre-Dame u Lisinski u Zagrebu
Objavljeno 17. siječnja, 2019.
Katedralni orguljaš pariške crkve Notre-Dame, Vincent Dubois, vrhunski umjetnik svjetskoga glasa, demonstrirat će što sve mogu orgulje Wernera Walckera u subotu, 19. siječnja, u ciklusu Lisinski subotom! Na programu su djela: J. S. Bach: Simfonija iz kantate Wir müssen durch viel Trübsal, BWV 146; W. A. Mozart: Fantazija u f-molu, KV 608; C. Franck: Preludij, fuga i varijacija u h-molu, op. 18, CFF 30; Ch. M. Widor: Allegro maestoso, prvi stavak Šeste simfonije op. 42 br. 2; F. Liszt: Fantazija i fuga na koral Ad nos, ad salutarem undam, S 259; V. Dubois: Improvizacija.


Ne samo što je iskusan i vrhunski orguljaš nego se i ubraja među najbolje. Duboisova se interpretacija odlikuje tehničkom jednostavnošću, prirodnom muzikalnošću i ekspresijom. (General-Lanzeiger)
Voditelj je majstorskih tečajeva na brojnim sveučilištima (Yale, Curtis Institute of Music u Philadelphiji, Oberlin College, Baylor, St. Paul, Emor). N.Vek.
Suvereno stupio na svjetsku scenu
Otkako je prije više od petnaest godina, nakon dviju važnih pobjeda na najvećim orguljaškim međunarodnim natjecanjima u Calgaryju i Toulouseu, suvereno stupio na svjetsku glazbenu scenu, postao je nezaobilazan gost brojnih koncertnih prostora u Europi, Sjevernoj Americi, Aziji te na Pacifiku, kao i na brojnim međunarodnim glazbenim festivalima. Kao solist surađivao je s više svjetskih orkestara.
Možda ste propustili...

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

Najčitanije iz rubrike