Sport
DIZAČKI KLUB SLAVONIJA

Htjeli regularnost i platili visoku cijenu
Objavljeno 17. siječnja, 2019.
Dizači(ce) utega iz grada na Dravi u svojim se klupskim prostorijama u Istarskoj ulici (ove je godine u planu njihovo renoviranje) svakodnevno pripremaju za obveze koje dolaze u 2019. godini. U prošloj članovi DK Slavonija nisu bili na rezultatskoj razini kao prethodnih godina, u kojima se borba za prvaka smatrala normalnom. Posljednji natjecateljski ciklus bio je nešto skromniji, osječki su dizači u oba nacionalna natjecanja (prvenstvo i Kup) završili na za njih skromnon četvrtom mjestu. Šesterostruki državni prvak rijetko je sezonu završavao tako daleko od borbe za najviši plasman, a neke od glavnih razloga zašto je to bilo tako, iznio nam je trener Božo Krišto.

- Već duže vrijeme traje naš protest prema Hrvatskom dizačkom savezu, upozoravali smo na neke nepravilnosti u njegovu radu, ali nikakvih promjena nije bilo. Nismo jedni klub koji je nezadovoljan funkcioniranjem krovne organizacije, ali smo jasno i glasno rekli što nas tišti i što smatramo da bi trebalo poduzeti. Savez je sada obezglavljen, evidentna je kriza vođenja, koja bi se uskorio trebala razriješiti, na izbornoj skupštini. Što se pak rezultat tiče, u natjecateljskom dijelu nismo išli na jedno kolo državnog prvenstva, tako da se i to odrazilo na plasman u konačnici - kaže Krišto, naglašavajući da se platila i dodatna cijena. Naime, u gradskom proračunu za ovu godinu klub je izgubio gotovo 100.000 kuna u odnosu prema prošloj.

- Zbog neslaganja s HDS-om naši su članovi ostali bez pozivnica za nastup na Svjetskom prvenstvu u Turkmenistanu početkom studenoga. Mislim da su Bogojević, Vuković i Majer zaslužili biti tamo, a ostvareni rezultati sigurno bi utjecali na iznos godišnjeg proračuna. Sredstva koja smo izgubili nisu malena, ali snaći ćemo se nekako i u 2019. godini, vjerujem, ostvariti rezultate na koje smo već naviknuli našu sportsku javnost.

U ovoj godini klub planira nastupiti na svim državnim smotrama, a, za razliku od SP-a, na eurosmotri bi DK Slavonija trebao imati svoje predstavnike u hrvatskoj izabranoj vrsti.

- U travnju je Europsko prenstvo u Gruziji, prijave još nisu potvrđene, stoga ne znam tko će i hoće li se tko iz Osijeka okušati u društvu najboljih dizač(ic)a Starog kontinenta. No vjerujemo da će na klupsku adresu stići i zaslužene pozivnice - kaže trener osječkih "dizalica". N. Benčina
Možda ste propustili...

PRVA ŽNL OSJEČKO-BARANJSKA - 5. KOLO

FEŠK u Josipovcu sačuvao liderstvo

VRIJEDNOSNICE TESTIRALE FORMU U TUZLI

Osječani nisu imali rješenja za bivšeg “brokera”

HRVATSKA ŽENSKA NOGOMETNA REPREZENTACIJA

Među 20 pozvanih i Osječanka Katarina Pranješ

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana