Novosti
GRMOJA VS PLENKOVIĆ

Grmoja teško optužio premijera, stigao mu i odgovor: Tvrdnje o veleizdaji su nedopustive
Objavljeno 16. siječnja, 2019.
Iz Vlade su u srijedu demantirali tvrdnje Mostova zastupnika Nikole Grmoje da se premijer Andrej Plenković za vrijeme stanke u Saboru "htio obračunati" s njim, nakon što je on optužio Vladu da radi u interesu Srbije. Kako pojašnjavaju u Vladi, Grmoja je opetovano tvrdio da potpredsjednica Vlade RH i ministrica vanjskih i europskih poslova i premijer rade u interesu Srbije, što u Vladi smatraju nedopustivim navodima. Iz Vlade pojašnjavaju kako je premijer Plenković napravio dva do tri koraka prema zastupniku, kako bi ga pitao na koga je točno mislio kada je govorio da "netko radi za interese Srbije".

"Krenuo se obračunati sa mnom, krenuo je prema meni i oni su ga jako teško zaustavili, ne znam bi li me udario, ali želio je doći do mene iznerviran, a ne znam što bi bilo da je došao do mene", izjavio je Grmoja novinarima u Saboru. On je ranije, tijekom saborske rasprave o izvješću o održanim sastancima Europskog vijeća u 2018., ustvrdio da premijer radi za srbijanske interese, što je izazvalo burnu reakciju zastupnika, nakon čega je predsjednik Sabora Gordan Jandroković odredio stanka kako bi se smirile strasti.

Premijer je u izjavi novinarima rekao kako su Grmojine tvrdnje o veleizdaji nedopustive. "Kada dođe na red rasprava o izvješćima Europskog vijeća dio saborskih zastupnika, a tu prednjače zastupnici Mosta, unose u raspravu teme koje s njima nisu povezane; a drugo, govor mržnje i najteže klevetničke optužbe zastupnika Grmoje prema potpredsjednici Vlade i ministrici vanjskih poslova Mariji Pejćinović Burić, a nakon toga i prema meni kao predsjedniku Vlade, praktički za veleizdaju", izjavio je Plenković. "Ako vam netko kaže u Saboru da sustavno radite za interese druge države, konkretno za interese Srbije onda je to nedopustivo. S time je prijeđena granica onoga što je normalno u Saboru.", naglasio je premijer. Pojasnio je kako je išao upitati Grmoju za koga je mislio da je veleizdajnik, ali da je on izašao iz sabornice.
H/D.Pav.
PRIJEĐENA CRTA POLITIČKOG STAVA
“Rekao bih da smo svjedoci, osobito nekoliko zastupnika Mosta, brojnih uvreda, difamacija i kleveta, no kada dođe do optužbe od strane zastupnika u Hrvatskom saboru, i Vladu RH da se optužuje za rad u interesu druge države, za veleizdaju, onda je to ona granica kada možemo reći da se prešla crta onoga što se može nazvati stav ili političko mišljenje. To je previše i zato sam mu rekao da su ti komentari jadni”, rekao je premijer Plenković o Grmojinom istupu.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STRUČNJACI O SIGNALIMA NOVE EKONOMSKE KRIZE

Strah od recesije u SAD-u, prve naznake i u Europi

2

PREDSTAVNICI SINDIKATA ZDRAVSTVA NEZADOVOLJNI

Ne odustaju od povećanja plaća, ali se pripremaju i započeti štrajk ako treba

3

U PETAK DESETOMINUTNA OBUSTAVA RADA

Vozači autobusa najavljuju štrajk