Regija
DONJI MIHOLJAC

Ulaganja u svim naseljima: Domovi, parkirališta, ceste, LED rasvjeta...
Objavljeno 17. siječnja, 2019.
Grad Donji Miholjac nastavlja s podizanjem komunalnog standarda i kvalitete života u prigradskim naseljima. Nastavit će se rekonstrukcija mjesnog doma u Podravskim Podgajcima te sanacija doma u Radikovcima i Svetom Đurđu. U proteklom razdoblju domovi u tim naseljima djelomično su obnovljeni, a budući radovi predviđaju sanaciju unutarnjih zidova, rekonstrukciju sanitarnih čvorova, zamjenu vanjske stolarije i postavljanje podne obloge.

- Domovi su glavna mjesta događanja i okupljanja stanovnika jer se tu odvija život, od rođenja pa do smrti. Domovi su mjesta u kojima se održavaju krstitke, rođendani, prve pričesti, krizme, vjenčanja i karmine. Zato je od velike važnosti da stanovništvo ima zadovoljavajuće uvjete – objasnio je gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić.

Inače, u naselju Sveti Đurađ planiran je najveći investicijski ciklus dosad. Samo u rekonstrukciju svlačionica i izgradnju novih prostorija za rad NK-a Sveti Đurađ planira se investirati oko dva milijuna kuna. Na mjesnom groblju izgradit će se potporni zid, jer godinama Svetom Đurđu prijeti urušavanje grobnica. Gradonačelnik Aladić kaže da su grobnice već počele klizati i neke su skliznule do ograde.

- Imamo klizište koje se ne šali. Naručeno je projektiranje zida i čim bude gotovo krećemo u izgradnju kako bismo spriječili urušavanja groblja - rekao je Aladić. U Svetom Đurđu i Golincima predviđeni su asfaltni radovi na cesti.

Kako bi ostvarili uštede u električnoj energiji u javnoj rasvjeti, u ovoj godini planirano je postavljanje LED rasvjetnih tijela. LED rasvjeta je izgrađena u Donjem Miholjcu, a u ovoj godini moći će se pohvaliti Sveti Đurađ i Podravski Podgajci. Gradonačelnik kaže da će se ove investicije financirati iz ostvarene uštede za električnu energiju od LED rasvjete koja je postavljena u Donjem Miholjcu.

Komunalno-infrastrukturni razvoj prigradskih naselja Grad će zaokružiti izgradnjom mjesnih nogostupa prema prioritetima, dječjeg igrališta u Podravskim Podgajcima i autobusnog stajališta u Rakitovici.

- Ulaganjima u infrastrukturu u prigradskim naseljima, gradsko područje se razvija, a na taj način lokalna samouprava pokazuje i da joj je prioritet ravnomjeran razvoj svih naselja, a ne samo grada – zaključio je gradonačelnik. S.Fridl
Možda ste propustili...

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

Najčitanije iz rubrike