Regija
GRAD VINKOVCI

Gradonačelnik primio mlade robotičare
Objavljeno 17. siječnja, 2019.
VINKOVCI - Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić primio je državne prvake u robotici Vittoria Vičevića, Frana Marića i Ninu Matozana, učenike vinkovačke gimnazije Matije Antuna Reljkovića, koji su osvojili drugu nagradu u Šangaju na svjetskom natjecanju.

- Vinkovački robotičari su na najbolji način predstavili grad Vinkovce, svoju školu Gimnaziju M. A. Reljkovića, sve nas te su ostvarili jako lijep rezultat. Mislim da je ovo zalog i nama, a pogotovo učenicima te neka smjernica da moramo više raditi na tome da se naši učenici razvijaju kroz obrazovni sustav, ali isto tako da to mogu negdje pokazati. Natjecateljski duh zasigurno mnogo pridonosi razvoju svih učenika. Koristim priliku da najavim projekt koji ćemo raditi s vinkovačkom Gimnazijom, a riječ je o Centru izvrsnosti, gdje bi sve darovite učenike okupili na jednom mjestu i gdje bi oni mogli pokazati svoje znanje - rekao je Bosančić. Prema riječima Daniela Rakijašića, mentora gimnazijalaca, na natjecanju je bilo više od 10.000 učenika, znali su da imaju dobar tim i da se mogu nositi s konkurencijom u Šangaju, što se na kraju i dogodilo.

- Naši su robotičari pokazali zavidno znanje na natjecanju iz edukativne robotike, imali su mapu i robota koji se morao određeno kretati po mapi da bi riješio određene zadatke - rekao je Rakijašić.M.K.
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

Najčitanije iz rubrike