Regija
GRAD VINKOVCI

Gradonačelnik primio mlade robotičare
Objavljeno 17. siječnja, 2019.
VINKOVCI - Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić primio je državne prvake u robotici Vittoria Vičevića, Frana Marića i Ninu Matozana, učenike vinkovačke gimnazije Matije Antuna Reljkovića, koji su osvojili drugu nagradu u Šangaju na svjetskom natjecanju.

- Vinkovački robotičari su na najbolji način predstavili grad Vinkovce, svoju školu Gimnaziju M. A. Reljkovića, sve nas te su ostvarili jako lijep rezultat. Mislim da je ovo zalog i nama, a pogotovo učenicima te neka smjernica da moramo više raditi na tome da se naši učenici razvijaju kroz obrazovni sustav, ali isto tako da to mogu negdje pokazati. Natjecateljski duh zasigurno mnogo pridonosi razvoju svih učenika. Koristim priliku da najavim projekt koji ćemo raditi s vinkovačkom Gimnazijom, a riječ je o Centru izvrsnosti, gdje bi sve darovite učenike okupili na jednom mjestu i gdje bi oni mogli pokazati svoje znanje - rekao je Bosančić. Prema riječima Daniela Rakijašića, mentora gimnazijalaca, na natjecanju je bilo više od 10.000 učenika, znali su da imaju dobar tim i da se mogu nositi s konkurencijom u Šangaju, što se na kraju i dogodilo.

- Naši su robotičari pokazali zavidno znanje na natjecanju iz edukativne robotike, imali su mapu i robota koji se morao određeno kretati po mapi da bi riješio određene zadatke - rekao je Rakijašić.M.K.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE: STOP ORUŽJU

Đakovo: Centar za socijalnu
skrb dobit će detektor metala

2

DANAS MEĐUNARODNI DAN BIJELE RODE

U Noskovcima je jedino Oporavilište za ozlijeđene rode

3

PRVI NAŠIČANIN NA NAJVIŠI VRH EUROPE PENJAO SE 10 SATI

Hrvoje Tržić je nakon
svog povijesnog uspjeha
poručio: “Ne odustajte”