Osijek
DOBITNIK DEMETROVE NAGRADE ZA ŽIVOTNO DJELO KOD VRKIĆA

Stanojevićev doprinos je izniman
Objavljeno 17. siječnja, 2019.
Gradonačelnik Ivan Vrkić u srijedu je primio osječkog kazališnog publicista Ljubomira Stanojevića prigodom nedavno dodijeljene Demetrove nagrade za životno djelo od strane Hrvatskog društva kazališnih kritičara i teatrologa. Stanojević je tek sedmi dobitnik ove rijetke i vrijedne nagrade koja je prvi put došla u naš grad.


- Iznimna mi je čast našem sugrađaninu i živućoj legendi čestitati na doista velikoj nagradi. Osijek na ovaj način potvrđuje svoj identitet ostvaren preko vrijednih, izvrsnih osoba koje svakodnevnim radom pokazuju koliko im je stalo do grada u kojemu žive, a takva je osoba Ljubomir Stanojević, kojemu neizmjerno zahvaljujem na svemu što je, kroz izvrsno razumijevanje svoje struke i veliku posvećenost, učinio za Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku i grad Osijek - kazao je gradonačelnik, prije čega je Stanojeviću uručio čestitku u vidu novčanog iznosa od 10 tisuća kuna.
Kazališni publicist koji je gotovo punih šezdeset godina pratio osječko kazalište na različite načine, ponajviše pišući o njemu, rekao je kako je njegova nagrada za životno djelo ujedno i priznanje našem HNK-u, kao i gradu Osijeku. ‘‘Po mom dubokom uvjerenju, kazališta čine gradove. Ponosan sam što sam radni vijek proveo u teatru i nadam se da ću mu još neko vrijeme moći biti od koristi‘‘, poručio je Stanojević. D. Miklić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike