Sport
DVOJE HRVATA U 3. KOLU AUSTRALIAN OPENA

Čilić se "osladio" McDonaldsom
Objavljeno 16. siječnja, 2019.
Prvi hrvatski reket osminu finala tražit će protiv Verdasca, a Martić protiv Stephens

Bernard Tomić bio je za zagrijavanje, a Amerikanac Mackenzie McDonald za potvrdu kako Marin Čilić hvata pravu formu na početku 2019. godine. Lanjski finalist Australian Opena nakon četiri seta preskočio je McDonalda u 2. kolu prvog teniskog Grand Slama sezone, a uspješna je bila i Omišanka Petra Martić koja je u dva seta svladala Čehinju Marketu Vondroušovu.

Čilić je propustio prvi ovogodišnji ATP turnir zbog bolova u nozi, uoči Melbournea oprezno je najavljivao: "Ne znam što mogu ove godine u Australiji, ali zglob je, hvala Bogu, sve bolje." Marin za sada može jako dobro i ide prema planu. Na startu je lako dobio Tomića, a potom je u drugom kolu svladao 81. tenisača svijeta McDonalda sa 7:5, 6:7 (9), 6:4, 6:4.

- Još malo osjećam zatezanje u koljenu i to mi smeta, ali svakim danom je sve bolje - kazao je lanjski finalist koji je u još jednom paklenom australskom danu, na temperaturu iznad 30 Celzijevih, morao raditi "prekovremeno". Krenuo je odlično i odmah na početku oduzeo servis McDonaldu, ali se Amerikanac brzo vratio i već u idućem gemu napravio break te nadoknadio zaostatak. Neizvjesno je bilo do završice kada je Amerikanac popustio i predao Čiliću prvi set. Neizvjesnost se nastavila i u drugoj dionici, a odluka je pala u tie-breaku preko kojeg je McDonald došao do 1:1 u setovima. Ostatak meča bio je u znaku prvog hrvatskog reketa koji je nakon tri sata i 37 minuta igre otišao u 3. kolo prvog Grand Slama sezone.

- Nivo tenisa bio je vrhunski. McDonald je pokazao nevjerojatnu igru, znao sam da će biti dobar, ali ne baš ovoliko, u neku ruku me je iznenadio. Pogledao sam njegov meč iz prvog kola sa Rusom Andrejem Rublevom i dečko stvarno igra dobro, bez obzira na to što je izgubio, mogu mu čestitati. Bio je fenomenalan s osnovne linije, konstantno je potezao i s jedne i druge strane terena. S obzirom na tehniku kakvu ima, napravio je jako malo pogrešaka, stalno mi je stvarao pritisak pa sam od prvog do posljednjeg poena morao biti maksimalno koncentriran - komentirao je Čilić. Nakon Australca Tomića i Amerikanca McDonalda, Marin igra s 26. nositeljem, Fernandom Verdascom. Igrali su do sada 14 puta, Čilić je dobio devet mečeva.

Pobjedu je upisala i Petra Martić koja u Melbourneu brani osminu finala. Na drugoj prepreci je sa 6:4, 7:5 svladala Čehinju Marketu Vondroušovu i iako u prva dva meča nije izgubila set, Omišanka nije potpuno zadovoljna.

- Nisam odigrala jednako dobro kao prvo kolo, nisam baš zadovoljna nivoom igre, ali ovo je Grand Slam, svi osjećamo malo "živce", svi smo nekako stisnutiji i valjda me taj pritisak malo zakočilo - kazala je Martić koju u 3. kolu čeka peta nositeljica, Amerikanka Sloane Stephens.

- Stephens je u top 10 igračica. Prije par godina odigrale smo meč, bio je gust - u tri seta. Mislim da joj neće odgovarati moja igra i nadam se da ću joj uspjeti poremetiti ritam. Igramo dosta slično, sa spinom, ne igramo tipičan ženski tenis, tako da će sigurno biti vrlo zanimljiv meč, najavila je svoj meč 3. kola jedina hrvatska tenisačica u ždrijebu Australian Opena.

Ivana Liović
Nadal i Federer sigurni
NEKI OD REZULTATA 2. KOLA - tenisači: Verdasco (Špa/26) - Albot (Mol) 6:1, 7:6 (2), 6:3, Bautista Agut (Špa/22) - Millman (Aus) 6:3, 6:1, 3:6, 6:7 (6), 6:4, Tsitsipas (Grč/14) - Troicki (Srb) 6:3, 2:6, 6:2, 7:5, Fritz (SAD) - Monfils (Fra/30) 6:3, 6:7 (8), 7:6 (6), 7:6 (5), Federer (Švi/3) - Evans (VB 7:6 (5), 7:6 (3), 6:3, Tiafoe (SAD) - Anderson (JAR/5) 4:6, 6:4, 6:4, 7:5, Dimitrov (Bug/20) - Cuevas (Uru) 6:3, 6:7 (5), 6:3, 7:5, Berdych (Češ) - Haase (Niz) 6:1, 6:3, 6:3, Nadal (Špa/2) - Ebden (Aus) 6:3, 6:2, 6:2; tenisačice: Kvitova (Češ/8) - Begu (Rum) 6.1, 6.3, Wozniacki (Dan/3) - Larsson (Šve) 6:1, 6.3, Stephens (SAD/5) - Babos (Mađ) 6.3, 6:1, Kerber (Njem/2) - Haddad Maia (Bra) 6.2, 6:3...
Možda ste propustili...

BIVŠI ENGLESKI IZBORNIK BORI SE S OPAKOM BOLEŠĆU

Portugalci i Francuzi odaju počast Erikssonu

Najčitanije iz rubrike