Crna kronika
POMISLIO DA JE SIN VJETRA

Mlađahni se vozač zanio, pojurio je Audijem 244 km/h
Objavljeno 17. siječnja, 2019.
Mladića (20) posada je policijskog presretača zaustavila u utorak na južnoj osječkoj obilaznici
OSIJEK - Južna osječka obilaznica, otkada je najvećim dijelom svoje duljine dobila četiri prometna traka (dva u svakom smjeru), znatno olakšava obilaženje Osijeka, pa se od njezina početka u Josipovcu pa sve do čvorišta Tenja stigne za samo desetak minuta. Poneki vozači to vrijeme žele i prepoloviti pa razvijaju brzine veće od 200 kilometara na sat!
Lijek za prebrze vozače posada je policijskog presretača, koja na tom prometnom pravcu, kao i na zapadnoj obilaznici od Darde do Čepina, svakodnevno ima posla. Povremeno se policajcima ukaže "kapitalac", koji obilaznicu shvaća kao poligon za iskušavanje maksimalne brzine. Policijska uprava osječko-baranjska izdvojila je slučaj 20-godišnjaka kojeg je posada policijskog presretača na južnoj osječkoj obilaznici zatekla u utorak u 14.42 za upravljačem Audija A3. Kada ga je zaustavila, predočila je mladiću da je jurio nevjerojatnih 244,5 kilometara na sat na dijelu ceste na kojem je ograničenje brzini 110 km/h. I kada se oduzme tolerancija od deset posto, mladić je vozio dvostruko brže od dopuštenog. Na licu mjesta upoznat je sa sankcijama, kazna od 3000 kuna i zabrana vožnje motornim vozilima B kategorije u trajanju od mjesec dana.

Istog dana policijski službenici u presretaču zaustavili su dva vozača (21-godišnjeg i 36-godišnjeg hrvatskog državljanina) koja su upravljala motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Za navedeni prekršaj predviđena je novčana kazna od pet do petnaest tisuća kuna ili kazna zatvora do 60 dana, sukladno sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama. Vozačku dozvolu ne mogu im uzeti jer ju nemaju!
Milan Bugarić
Možda ste propustili...

NESREĆA U SLAVONSKOM BRODU

S motociklom pao u kanal i poginuo

ŠTETA NEKOLIKO DESETAKA TISUĆA KUNA

Iz osječkog stana lopov ukrao sef

VOZAČKE DOZVOLE NISU IZGUBILI

Prijave zbog davanja lažnog iskaza policiji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KONTROLA MOPEDISTA, BICIKLISTA I MOTOCIKLISTA

U šest sati počinili 47 prekršaja

2

POLICIJA GA ZAUSTAVILA U OTOKU

Zagrepčanin zbog pijane vožnje i nevezanja pojasa mora platiti 12.190 kuna

3

KARASOVIĆI

U busu pronađena 342 kg marihuane