Dome slatki dome
BEZ UMJETNIH MIRISA

Pročistite zrak pomoću biljaka
Objavljeno 17. siječnja, 2019.
Iako su filtri za zrak dobra opcija, postoje jeftini načini da poboljšate zrak u domu. Vrijedi imati nekoliko nezahtjevnih biljaka raspoređenih po cijelom domu. Tijekom fotosinteze biljke ne upijaju samo ugljični dioksid nego i kemikalije u zraku. Zauzvrat, daju okolišu kisik i zdravu razinu vlage. Osim toga, prelijepe su pa unesite malo prirode u svoj dom! Morate znati da su neke biljke toksične i nije ih dobro imati uz djecu ili kućne ljubimce. Biljke koje su neškodljive, čiste zrak i vrlo su rasprostranjene jesu paprati, aloe vera, bambus, bromelije, sanseverije.

Umjesto osvježivača zraka, otvorite prozore, uzgajajte biljke ili koristite zračni filtar. Na mjestima gdje se skupljaju neugodni mirisi, poput ormara za cipele, spremišta za rublje, koristite aktivni ugljen koji odlično upija sve mirise, ali i mnoge toksine. Svijeće od pčelinjeg voska u zrak otpuštaju negativne ione koji vezuju i eliminiraju toksine.

U ciklus pranja rublja u perilici dodajte čašu octa s nekoliko kapi esencijalnog ulja (u odjeljak za omekšivač). Smekšat će rublje bez jakih kemikalija. J.Kn.
Možda ste propustili...

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

Najčitanije iz rubrike