Sport
HRVOJE HORVAT

Šipića će svijet još bolje
upoznati, a kod naših tek
će steći veće povjerenje
Objavljeno 16. siječnja, 2019.

Svjetsko rukometno prvenstvo s posebnom pozornosti se prati u Našicama. Tri su igrača NEXE-a u Červarovu kadru u Njemačkoj, a tu su još igrači koji su ranije nosili dres našičkog SEHA ligaša.

Dakako, u pauzi između treninga i priprema za nastavak sezone, susrete hrvatske reprezentacije, a naravno i ostale susrete na Svjetskom prvenstvu, ne propuštaju ni rukometaši NEXE-a, pa tako ni trener Hrvoje Horvat, koji je prošle godine za vrijeme Europskog prvenstva bio dio Červarova stručnog stožera.

Većina javnosti ispratila je naše rukometaše na SP s podosta skepse. Horvat ni uoči Svjetskog prvenstva nije sumnjao u mogućnosti naših igrača.

- Znali smo da imamo dobru reprezentaciju, samo je bilo pitanje hoće li napraviti ‘klik‘. Mislim kako je odlična stvar što smo dosad imali protivnike po mjeri. Forma nam raste, dižemo se iz utakmice u utakmicu, tako da očekujem još bolja izdanja - započeo je trener NEXE-a.

U odnosu prema Europskom prvenstvu Červar ima zdravog Domagoja Duvnjaka. I raspoložene vratare.

- Mislim da se pogodilo sa Šegom. On je na ovom Prvenstvu naš kamen temeljac. Što se tiče Duvnjaka, on je naš lider, superstar, najveća prevaga na našu stranu bez obzira na to igra li napad ili obranu. U obrani nam je upravo 5-1 s Duvnjakom velika snaga. U napadu, vidjelo se, preuzima odgovornost, a ima rješenja na različite formacije i na igru sedam na šest, što može biti prilična snaga momčadi koja napada, a s druge strane energetski se strašno troše igrači u obrani.

U toj igri sedam na šest važnu ulogu dobio je NEXE-ovac Marin Šipić.

- Mislim da je on još jedna hrvatska snaga i adut. Napadački već sada je njegov doprinos jako važan, a dojma sam da će u njega ostali igrači tek sada imati još veće povjerenje, pa će mu još češće gurati loptu na crtu. On je svakako iznenađenje za suparnika, ali naravno meni osobno nije nikakvo iznenađenje. Mislim kako nismo još ni bili svjesni kako kvalitetnog pivota imamo. On po meni ima potencijal da postane etabiliran pivot, jedan od ponajboljih čak i u svijetu.

Na Svjetskom prvenstvu debitirao je još jedan NEXE-ovac Ivan Vida. Horvat čeka i nastup i trećeg Halila Jaganjca, koji je zasad izvan zapisnika.

- Vida je malo bio pod dojmom, ali očekujem da će dobivati veću priliku i još više igrati. Prilika je sigurno i ova utakmica protiv Bahreina, kada će steći dodatnu sigurnost koja je nužna i za kasnije utakmice koje slijede, u kojoj vjerujem da se na Vidu može računati. Očekujem naravno i nastup Halila Jaganjca. Njegov šut izvana može upravo biti još jedno naše ubojito oružje.

Prati Horvat unatoč treninzima i ostale skupine.

- Francuzi su uvijek u ovoj uvodnoj fazi pomalo kruti, ali kako ide prvenstvo, tako se njihova forma diže, tako da kod njih definitivno od svih top-reprezentacija postoji najviše rezerve. Nijemci su pokazali kako su ranjivi, i tu vidim našu šansu, posebno s tom našom 5-1 obranom. U onom drugom dijelu Danci su stvarno superiorni, a Šveđani su dokazali da su ponovno zreli za veliki rezultat.

A Španjolci? Što ćemo s njima?

- Imaju odličnih individualaca i odlična su reprezentacija. U odnosu prema Europskom prvenstvu nemaju Šterbika. Mislim da smo u ranijim utakmicama pokazali kako imamo za njih lijeka, posebno kako zaustaviti protok na crtu za Aguinagaldea, koji im je jako oružje - zaključio je Hrvoje Horvat. K.Lacković
Hrvoje Horvat

trener NEXE-a

Duvnjak je naš lider, prevaga i u napadu i obrani, a Šego kamen temeljac. Naša je snaga i Šipić i igra sedam na šest.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike