Osijek
NOVA PROMETNA RJEŠENJA

Ipak u planu kružni tok kod “ljepotice”
Objavljeno 16. siječnja, 2019.
Na našim smo stranicama najavili kako će ovo biti godina u kojoj će započeti realizacija novog prometnog rješenja za križanje ulica Zeleno polje i Matije Gupca, na način da se ondje napravi kružni tok, no to neće biti jedine prometno-cestovne inicijative za ovu godinu. Iz materijala Plan nabave Grada Osijeka za 2019. godinu može se iščitati kako to će se u sljedećim mjesecima razmatrati ideje za još nekoliko prometnih rješenja. I prije svega na lokacijama velikih frekventnih raskrižja

Grad Osijek će tako kroz postupak jednostavne nabave izdvojiti 150 tisuća kuna za izradu Koncepta prometnog rješenja kružnog toka na križanju Vukovarske i Trpimirove te zatražiti analizu prostornih mogućnosti lokacije središta Retfale, gdje se očito razmišlja o kružnom toku na raskrižju Petefijeve i Strossmayerove.

O objema lokacijama već se niz godina raspravlja i "lome koplja" treba li što napraviti ili ne. Kada je u pitanju križanje Vukovarske i Trpimirove, kao najopterećenijeg gradskog raskrižja, to bi bilo logičan nastavak orijentacije na kružne tokove realizirane duž Trpimirove u posljednje dvije godine. No neki su skloni razmišljanju kako su četiri uzastopna kružna toka na tako (ipak) kratkom prostoru jednostavno previše. Drugi su pak razmišljanja kako će se ovako efikasnije raspetljati gužve/začepljenja u razdobljima dolaska, odnosno odlaska s posla. Definitivno je da će u takvoj varijanti valjati naći i kvalitetno rješenje za odvijanje pješačkog prometa, koji je ovdje jednako gust kao i onaj automobilski.

Kada je u pitanju Strossmayerova, jasno je kako će novi potencijalni kružni smanjiti "jurcanje", odnosno namjeru da se od dvorca Pejačević do Višnjevca prođe u trajanju jednog zelenog vala. Već je ranije najavljeno kako će se u velikom projektu rekonstrukcije tramvajske pruge tražiti i novi funkcionalni izgled Strossmayerove, tako da je ovo pravo vrijeme da se odvagne koje je najučinkovitije rješenje za ovo središnje raskrižje u zapadnom dijelu grada.

No, ovo neće biti jedine cestovne teme tijekom 2019. godine, Grad Osijek, između ostalog planira i izradu projektne dokumentacije za raskrižje Vukovarske i Svačićeve, potom izradu analiza prostornih mogućnosti produžetka Kninske ulice prema Trpimirovoj, te rekonstrukciju parkirališta na potezu od Neumanove do Radićeve kod Gajeva trga. Naravno da neće biti zanemarena niti prigradska naselja, u planu je analiza prostornih mogućnosti i koncepcijskog rješenja/idejnog projekta za izgradnju prometne infrastrukture u naselju Filipovica te izrade projekte dokumenatcije za nekoiko ulica u Josipovcu i Tenji.
D. Kuštro
Razmišlja se i o kružnom toku na raskrižju Petefijeve i Strossmayerove ulice, u samom središtu Retfale
Možda ste propustili...

NE RADE SVE GRADSKE FONTANE

U Tvrđi repariraju barokne česme

OPĆINA ERDUT DIŠE ZA TURIZAM I GOSTI TO PREPOZNAJU

U Aljmašu čak 180 kruzera

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BIZARNE POTVRDE IZ OBITELJSKE MEDICINE

Molim vas potvrdu da se ne vežem u autu!

2

UZ ČLANAK O ZMIJI U WILSONOVOJ

Lesar: Zmija nije mogla doći s našeg zemljišta

3

BUNA ZBOG NOVE SIGNALIZACIJE

Ukinuto je lijevo skretanje pokraj Vukovarske 124

oglas