Osijek
RADOVI NA PROMETNICAMA U IVANOVCU

S dva milijuna kuna rekonstruiraju Crkvenu ulicu
Objavljeno 15. siječnja, 2019.
U Ivanovcu je veliko gradilište u Crkvenoj ulici u kojoj se u cijelosti rekonstruira prometnica. Investicija je to od dva milijuna kuna s kojom će se promijeniti kompletna vizura ulice koja vodi prema glavnoj prometnici i sakralnom objektu u središtu. Prema riječima načelnika općine Antunovac Davora Tubanjskog, to je projekt koji je sufinanciran u stopostotnom iznosu.

- Riječ je o gradilištu u dužini od 550 metara na kojemu će biti rekonstruirana kolnička konstrukcija. Proširujemo prometnicu radi lakšeg odvijana prometa i da njome mogu prolaziti, odnosno mimoilaziti se i radni poljoprivredni strojevi, uređujemo odvodnju oborinskih voda, tj. kopamo nove kanale. Projekt je financiran iz Ruralnog razvoja. Dakako, cilj nam je da nam ta ulica bude korisna, ali i ugodna za život pa će tijekom rekonstrukcije biti napravljeni i novi prilazni mostovi do kuća, postavit će se novi rubnjaci. Cesta se proširuje na pet i pol metara - kaže Davor Tubanjski.

On smatra da će mještani Ivanovca biti vrlo zadovoljni. Naime, cesta povezuje naselje Ivanovac sa značajnim gospodarskim objektima i značajnom površinom poljoprivrednog zemljišta te je pod učestalim opterećenjem teške mehanizacije, a što je izazvalo njezino devastiranje, zbog čega se išlo na ovako veliki građevinski zahvat umjesto "krpanja". D. Pejić
Možda ste propustili...

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike