Osijek
DEGUSTACIJA U VINSKOJ MUŠICI

Vina Morena Ivančića iz Istre
Objavljeno 16. siječnja, 2019.
Iz Istre u Vinsku mušicu stižu vina Morena Ivančića u petak, 18. siječnja, s početkom u 20 sati.

- Novi godišnji ciklus predstavljanja počinjemo ponovno uoči Vinkova, kao prošle godine, i opet ćemo uživati u okusima Istre. Ivančićeva vina dolaze pod etiketom Vina Istriana, pod kojom izlazi s vinima na talijansko tržište. Obiteljska butik vinarija, koja je tri generacije u vinogradarstvu i vinarstvu na području Novigrada, proizvodnju temelji na autohtonoj sorti malvaziji. Na degustaciju stižu dvije: Malvazija Istriana (2017.) i Malvazija Cuvee du vigneron (2016.) za koju se grožđe bere na položaju vinograda udaljenom 50 metara od mora i s maksimalnim prinosom dva kilograma grožđa po trsu. Kušat ćemo i slatki rose od muškat ruže, Chardonnay (2017.) te Cuvee rosso, kupažu merlota, cabernet sauvignona i terana - ističu organizatori.

Moreno Ivančić vina proizvodi pod motom "Tradicija na moderan način", vinar je čija je obitelj prije 30-ak godina nabavila prva u Istri betonske bačve za proizvodnju vina, a on je nedavno kupio betonsko jaje. Vina proizvodi u limitiranim serijama vrlo visoke kvalitete. Obitelj Ivančić ljubav pretače u vino, poštujući područje na kojemu raste vinova loza i sve karakteristike teroira. U vinu teže jednostavnosti s vizijom visoke kvalitete, gustog sklopa sadnje vinove loze i malog opterećenja po trsu.

Obvezna je rezervacija preko facebook-stranice Vinska mušica, na mobitel 092 350 9939 ili kupnjom ulaznice za degustaciju dolaskom u vinski bar Vinska mušica, Kapucinska 39.
D. Miklić
Možda ste propustili...

ZORAN KON POMAGAO U POTRAZI ZA POČINITELJIMA

Glasnogovornik je bio i uspješan crtač fotorobota

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas