Regija
RODITELJSKI SASTANAK KOD OPĆINSKOG NAČELNIKA

Područna škola ipak
neće biti ukinuta
Objavljeno 15. siječnja, 2019.
ČAĐAVICA

Umjesto u školi, kao što je to uobičajeno, jedan roditeljski sastanak održan je u uredu načelnika Općine Čađavica Mirka Rončevića. Naime, osam učenika Osnovne škole "Davorin Trstenjak" Čađavica iz Noskovaca i Noskovačke Dubrave polazi nastavu u svojoj područnoj školi, smještenoj u zgradi Informativno-edukativnog centra Dravska priča. Budući da se provode projekti koji zahtijevaju renoviranje te zgrade, nastava u dosadašnjim uvjetima neće biti moguća pa će učenici privremeno, do kraja ove školske godine, pohađati nastavu u matičnoj školi u Čađavici.

Roditeljima, međutim, nije bila sasvim jasna situacija s premještanjem nastave, a izrazili su i nezadovoljstvo zbog straha od eventualnog ukidanja Područne škole Noskovci. Kako bi se potpuno razjasnila trenutačna situacija, načelnik Rončević inicirao je sastanak s roditeljima u Čađavici, na kojem je bila i ravnateljica škole Ksenija Žunec. Ona je objasnila roditeljima da je njihov strah neosnovan, jer će djeca od sljedeće školske godine ponovo imati nastavu u Noskovcima.

– Uskoro počinje energetska obnova noskovačkog mjesnog doma, u kojemu će biti uređene dvije prostorije za nastavu djece iz Noskovaca i Noskovačke Dubrave prema svim pedagoškim standardima. Dok se ne urede prostorije u mjesnom domu, a gotove bi trebale biti do početka nove školske godine, 2019./2020., djeca će pohađati nastavu u Čađavici. Troškove organiziranog prijevoza djece iz Noskovaca i Noskovačke Dubrave snosit će Županija kao osnivač škole - objasnila je roditeljima ravnateljica Žunec.

U matičnoj školi u Čađavici učenici će imati bolje uvjete za nastavu nego što su ih imali u svojoj područnoj školi.

– Već smo za njih osigurali jednu prostoriju, u kojoj će nastavu provoditi njihove dosadašnje nastavnice, a imat će na raspolaganju i sportsku dvoranu, igralište i prehranu u školskoj kuhinji, što do sada u svojoj školi nisu imali - dodala je.

I načelnik Mirko Rončević objasnio je roditeljima da razloga za brigu nema, jer projekt energetske obnove mjesnog doma u Noskovcima počinje čim se dobiju potrebne dozvole i čim to vrijeme dopusti.

– Predviđamo da će mjesni dom s dvije prostorije uređene za Područnu školu Noskovci biti gotov i u uporabi do početka rujna i nove školske godine. To znači da će djeca iz Noskovaca i Noskovačke Dubrave putovati u matičnu školu samo jedno školsko polugodište, a onda se vraćaju u svoju školu. Dakle, razloga za strah da će se njihova područna škola ukinuti ne treba biti, ni za roditelje i učenike, a ni za nastavnice – rekao je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević. P.Žarković
Dok se ne urede prostorije, a gotove bi trebale biti do nove školske godine, djeca će u školu u Čađavicu
8

učenika polazi nastavu u svojoj područnoj školi, smještenoj u zgradi Informativno-edukativnog centra
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE: STOP ORUŽJU

Đakovo: Centar za socijalnu
skrb dobit će detektor metala

2

DANAS MEĐUNARODNI DAN BIJELE RODE

U Noskovcima je jedino Oporavilište za ozlijeđene rode

3

PRVI NAŠIČANIN NA NAJVIŠI VRH EUROPE PENJAO SE 10 SATI

Hrvoje Tržić je nakon
svog povijesnog uspjeha
poručio: “Ne odustajte”