Novosti
SLUČAJ "LIPICANAC"

Ravnatelj Ergele podnio ostavku!
Objavljeno 15. siječnja, 2019.

Vezani članci

ISTRAŽUJE SE SLUČAJ UGINUĆA KONJA

Slučaj ravnatelja Ergele Đakovo: Stradao konj iz zaštićenog uzgoja

ĐAKOVO – Ravnatelj Državne ergele Đakovo i Lipik Mirko Damjanović podnio je danas ujutro (utorak)  ostavku – doznajemo u Ministarstvu poljoprivrede Očekuje se uskoro sjednica Upravnog vijeća te državne ustanove, a koje će, kako se očekuje, prihvatiti Damjanovićevu ostavku koja je uslijedila nakon afere 'lipicanac' u kojoj je ravnatelj 'posudio' jednog konja s Ergele Đakovo za potrebe sinovljevog jahanja preko zimskih praznika. 'Posudba' možda i ne bi izašla na svjetlo dana da na konja nije naletio vlak i usmrtio ga.


Damjanović je podnio ostavku samo godinu i pol dana nakon što je sjeo u čelnu fotelju Državne ergele Đakovo i Lipik. Za ravnatelja je, naime, imenovan u lipnju 2017. godine, nakon lokalnih izbora, i ravnatelj je ove ustanove s najkraćim 'ravnateljskim' stažem.
Dok padaju ostavke, dvije policijske uprave – PU osječko-baranjska i PU brodsko-posavska, u suradnji rade na utvrđivanju okolnosti ovog slučaja,  kako je konj završio pod kotačima vlaka kod Starih Perkovaca, 15-ak km dalje od Strizivojne odakle je Damjanović, sada već ravnatelj u ostavci. Kako je za naš list izjavila glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nuić, radi se na utvrđivanju okolnosti, a prikupljene spoznaje policija će proslijediti Državnom odvjetništvu, odnosno Ministarstvu poljoprivrede. Na upit tko je dojavio policiji o stradavanju konja pod vlakom, Nuić je samo kratko odgovorila: "Bila je dojava".
U PU osječko-baranjskoj doznajemo da je njihov dio obavljanje razgovora s akterima slučaja.
S.Župan