Sport
S BIKARE NA MAKSIMIR

Josip Kraljević na probi u Dinamu
Objavljeno 15. siječnja, 2019.
Uoči 18. rođendana (28. veljače 2001.) Josip Kraljević nije mogao ni sanjati da će dobiti takvu mogućnost u nogometnoj karijeri kada se prije godinu dana iz omladinske škole prvoligaša Osijeka preselio u redove petoligaša Metalca s jugoistoka grada na Dravi.

Taj je sadašnji osječko-baranjski prvoligaš protekle godine slavio 70. obljetnicu postojanja, na čiju je središnju proslavu došao zagrebački Dinamo kojeg s klupe vodi nekadašnji igrač "metalaca" Nenad Bjelica.

Iako je utakmica bila jednosmjerna i u slavljeničkoj atmosferi, trener vodeće momčadi hrvatskog prvenstva zamijetio je u domaćim redovima Josipa Kraljevića. Nakon nekoliko mjeseci simpatija je dobila i konkretan učinak tako da je taj Osječanin iz Bosutskog naselja dobio poziv pridružiti se pripremama druge momčadi Dinama koje su počele jučer. Sljedećih deset dana 18-godišnji veznjak ofenzivne orijentacije provest će na testiranju u Maksimiru i ukoliko Dinamova struka bude zadovoljna viđenim, bit će s Kraljevićem potpisan ugovor. Taj potencijalni transfer ima i službenu formu jer je tehnički tajnik GNK Dinamo Marko Kuže na adresu Metalca poslao dopis u kojem Kraljevića pozivaju kao gosta te će na kraju sve ovisiti o tome mladiću koji još ima pravo igrati za juniorsku momčad. D.Lekšan
Najčitanije iz rubrike