Sport
OSIJEK KELME

Saša Voldin sjeo na klupu, Smoje regionalni instruktor, u klub stigli Rogošić i Ježić
Objavljeno 15. siječnja, 2019.

U petak se nastavlja prvenstvo u Prvoj HMNL, a Osijek Kelme se nalazi pred iznimno teškim zadatkom kada je u pitanju bitka za očuvanje prvoligaškog statusa. Naime, Osječani su polusezonu zaključili na diobi posljednjeg mjesta zajedno s Jesenjem, kod kojeg će gostovati odmah na startu drugog dijela sezone.

I nije to jedina nevolja s kojom su se suočili u redovima Osijek Kelmea. Naime, nakon deset godina ostali su bez trenera Marina Smoje. On odlazi na novu funkciju i ubuduće će djelovati kao područni instruktor HNS-a umjesto Petra Krpana. S obzirom na to da ta funkcija ne dopušta i trenerski angažman, u osječkom malonogometnom prvoligašu morali su potražiti novo rješenje na trenerskoj poziciji, a izbor je pao na Sašu Voldina, koji je dosad u klubu radio s mlađim kategorijama.

- Smojin odlazak veliki je udarac za nas. No, isto tako vjerujem u Sašu Vodlina, koji se dokazao u radu s našim mlađim kategorijama. Smoje nas neće posve napustiti. Ostat će u određenoj savjetodavnoj ulozi - kaže Tomislav Ciković, predsjednik Osijek Kelmea.

Vatreno krštenje Voldin će imati u Krapini u iznimno važnom susretu za daljnji rasplet borbe za opstanak. Inače, svjesni nedostataka u igračkom kadru u Osijek Kelmeu su bili aktivni i u dovođenju igrača. Ciljano su popunili pozicije vratara i pivota, ali za tu prvu utakmici novi igrači neće biti Voldinu na raspolaganju zbog administrativnih razloga.

- Doveli smo pivota Mirka Rogošića, koji bi nam trebao popraviti realizaciju koja nas je prilično mučila, a stigao je i vratar Pavao Ježić. Obojica imaju prvoligaškog iskustva jer su igrali za Uspinjaču. Nažalost, nećemo ih moći koristiti u Krapini jer službeno prijelazni rok počinje tek 18. siječnja, dakle, istog dana kada mi igramo protiv Jesenja. No, nismo jedini koji su se suočili s tim problemom, pa ćemo u to prvo kolo nastavka morati s ući s kadrom od jesenas. Nijedan nas igrač nije napustio, a uz spomenuti dvojac vratili smo i "našeg" Filipa Petrušića, koji je jesenas igrao za vinkovačku Aureliju. Na njegovu je povratku inzistirao novi trener Saša Voldin - objašnjava Ciković.

Iako je pozicija u kojoj se nalaze vrlo komplicirana, u osječkim redovima nikome ne pada na pamet odustati od borbe za opstanak u prvoligaškom društvu. Podsjećamo, ove sezone ispadaju tri posljednjeplasirane momčadi jer će od sljedeće sezone Prva HNL imati deset klubova. Zato će osječka momčadi biti u lovu na devetu poziciju, koja je trenutačno udaljena šest bodova. Zapravo, odgovor na to hoćemo li u Zrinjevcu i sljedeće sezone gledati prvoligaški futsal odgovor bismo mogli dobiti već nakon prva četiri kola nastavka sezone.

Naime, u tom miniciklusu Osječani će igrati protiv tri izravna konkurenata u borbi za opstanak. Prvo Jesenje u Krapini, a u 13. i 15. kolu u Zrinjevac dolaze Alumnus i Brod 035, a u međuvremenu osječka momčad će gostovati kod splitskog Universitasa koji je bio najugodnije iznenađenje prvog dijela sezone.

Dalibor Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike