Sport
NAJBOLJI SPORTAŠI BELOG MANASTIRA

Lani ispred svih bili Matea Vidović, Denis Tomašević i ŽRK Baranja
Objavljeno 15. siječnja, 2019.
Proteklog vikenda u belomanastirskoj nastavno-sportskoj dvorani održano je proglašenje najperspektivnijih i najboljih gradskih sportaša i sportskih kolektiva u prošloj godini.

Ponovno je na tronu gimnastičarka Matea Vidović. Na četiri prošlogodišnja kup-natjecanja (C program) osvojila je isto toliko zlatnih odličja, na završnom Državnom prvenstvu u Slavonskom Brodu bila je srebrna, a na međunarodnom Božićnom turniru u Samoboru najbolja. Novi/stari najbolji sportaš Belog Manastira je Denis Tomašević (SU Mars). Da tu titulu zasluženo ne ispušta iz ruku, dokaz su njegovi prošlogodišnji rezultati, od kojih izdvajamo 24. mjesto na Svjetskom prvenstvu, 12. mjesto na Svjetskom juniorskom kupu, drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske, prva mjesta na juniorskom Grand prixu u Novom Sadu te u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji na natjecanju u Čakovcu. Denis je, inače, kategorizirani sportaš Hrvatskog olimpijskog odbora - vrhunski sportaš III. kategorije.

Najperspektivnijom sportašicom proglašena je mlada gimnastičarska Jelena Grgić, članica GD Beli Manastir. Lani je nastupila na niz kup-natjecanja u C programu, ostvarivši zapažene rezultate. Najperspektivniji sportaš Belog Manastira je strijelac SU Mars, Darko Tomašević. Povod za njegovo proglašenje najperspektivnijim sportašem nekoliko je prvih mjesta na kadetskim i juniorskim streljačkim natjecanjima, kako u pojedinačnoj tako i ekipnoj konkurenciji. Ekipa male i mini odbojke ŽOK Baranja (U13) najperspektivniji je sportski kolektiv, a novi član Druge Hrvatske rukometne lige - sjever, ŽRK Baranja, najbolji je sportski kolektiv Belog Manastira. Prvi dio natjecanja belomanastirske su rukometašice završile na četvrtom mjestu, plasiravši se, uz to, na završnicu Kupa Hrvatske. Mogu se pohvaliti i radom s mlađim kategorijama (djevojčice su u vrhu Županijske lige). Prisjetili su se u ZŠU grada Belog Manastira, koji je organizator proglašenja najsportaša, i ostalih vrijednih sportskih kolektiva te pojedinaca, pa su plaketama nagrađeni Aiki Dojo Takeda klub (najviše uspjeha imali su Aleksandra Dorić, Lana Pavlečić, Jelena Anđelić, Sanja Popović, Eleonora Balog, Gabrijel Balinović, Nikola Šalajić, Nino Todorović, Milenko Đak Skeledžija, Saša Mijoković i Strahinja Kolarević, koji su na međunarodnim natjecanjima ukupno osvojili 11 zlatnih, 7 srebrnih i 5 brončanih odličja), mlađi pioniri NK Šparta, najmlađe kadetkinje ŽOK Baranja, SU Mars, KK Beli Manastir i Nemanja Damjanić (član hrvatske rukometne reprezentacije za gluhe i nagluhe osobe). "Skoknula" je ZŠU i do općine Darda, iz koje su nagrađeni MNK Futsal klub Darda te HNK Radnički (Mece). Oba su kolektiva postigla zapažene rezultate, pa je darđanski MNK, između ostalog, pobjednik turnira u Županji, Jagodnjaku, Kneževim Vinogradima, Dardi… Njihova U11 ekipa osvojila je drugo mjesto na međunarodnom Futsal kupu u Zagrebu. Nogometaši Radničkog su se, pak, plasirali u IV. MŽNL Slavonije i Baranje te bili finalisti Kupa Baranje. Trenutno su najbolje plasirani baranjski klub u IV. MŽNL. Pojedincima i predstavnicima kolektiva nagrade su dodjeljivali gradonačelnik Belog Manastira, Tomislav Rob, njegovi zamjenici, Goran Hes i Predrag Stojanović, predsjednik Gradskog vijeća Igor Franjić, predsjednik ZŠU Ivan Zadravec te u ime županijske sportske zajednice Dubravko Ižaković.
I. Getto
Plakete zaslužnim pojedincima
Nagrađeni su Josip Marinović (NK Radnički Mirkovac), Dragoljub Bertok (NK Croatia, Branjin Vrh), Milan Đermanović (NK Bratstvo, Jagodnjak), Ladislav Čutoraš (jedan od osnivača GD Beli Manastir), Janoš Đerfi (volonter u ŠNK Baranja-Belje) i Josip Verner - Švabo (nastupao za Zmaj, Špartu, osječki Proleter - poslije Slavoniju i novosadsku Vojvodinu te potom postao savezni nogometni sudac…)
Najčitanije iz rubrike