Regija
USPJEŠNA GODINA ZA NAŠIČANE

Industrijska zona 2018. završila sa šest novih investitora
Objavljeno 15. siječnja, 2019.
NAŠICE - Industrijska zona u Našicama nalazi se izvan središta grada na sjecištu državnih cesta D2 (Osijek - Virovitica) i D53 (D. Miholjac - Slavonski Brod).Udaljena je od mađarske granice 35 kilometara, od granice s BiH 55 kilometara, a od granice sa Srbijom 90 kilometara. Industrijska zona prostire se na 65,76 hektara, čija je površina zemljišta prilagođena za proizvodnu, uslužnu i proizvodno-uslužnu namjenu. Manje čestice veličine su oko 1800 metara kvadratnih, a one veće oko 25.000 metara kvadratnih. Industrijska zona s posljednjim pregovorima u 2018. godini postala je gotovo popunjena, a budući planovi za nju već se realiziraju.

- Smatramo da smo 2018. godinu završili vrlo uspješno što se tiče novih pregovora s poduzetnicima jer u industrijskoj zoni imamo šest novih investitora. Mjerama poticanja poduzetništva, koje provodimo, potaknuli smo i novo zapošljavanja i samozapošljavanja. Poduzetnicima nudimo i sufinanciranje kamate na poduzetničke kredite iz projekta Kreditiranje obrtnih sredstava, sufinanciranje ulaganja u standarde kvalitete te provodimo potpore za ulaganja u opremu i uređaje za proizvodnju deficitarnih, tradicijskih i ekoloških proizvoda, ali i naše poduzetnike podupiremo za promociju svojim proizvoda i usluga na sajmovima - ističe gradonačelnik Našica Josip Miletić, koji kao poseban doprinos poticanju poduzetništva ističe i odluku, donesenu na sjednici Gradskog vijeća, da se oslobode plaćanja komunalne naknade svi novosagrađeni proizvodni pogoni u razdoblju od tri godine nakon gradnje. Ova odluka odnosi se na oslobođenje od plaćanja proizvodnih objekata izvan industrijske zone s dodatnim poticajem i poduzetnika na području cijelog grada. Poduzetnici u industrijskoj zoni oslobođeni su ove naknade u razdoblju od čak pet godina, a nude im i povlastice u obliku cijene komunalnih doprinosa u iznosu od kune po kubiku, cijene električne energije (1000 kn/kW) te mogućnost spajanja parcela. Infrastruktura industrijske zone omogućava poduzetnicima uređene vlasničke odnose, plin, vodu, odvodnju, mjerno okno, telekomunikacije, parkirna mjesta, rasvjetu i asfaltne ceste i nogostupe. Sukladno dobroj prošloj godini nastavljaju se pregovori za preostale čestice, nekoliko manjih i dvije velike za koje se Grad Našice nada da će biti rasprodane u tekućoj godini. Poduzetnici koji su svoje čestice kupili u 2018. trenutno su u fazi projektiranja i ishođenja građevinskih dozvola, pa se početak radova očekuje s prvim naznacima proljeća. Zahvalio je gradonačelnik i svima onima koji su ranije odabrali industrijsku zonu za gradnju svog pogona.

– Smatramo da je gospodarsku aktivnost u gradu potrebno dodatno poticati, što smo do sada i činili, a tako ćemo nastaviti i u sljedećem razdoblju, jer nam je u planu i uvođenje nekoliko novih mjera - ističe gradonačelnik. I.Ćosić
Josip Miletić

gradonačelnik Našica

Smatramo da je gospodarsku aktivnost u gradu potrebno dodatno poticati, što smo do sada i činili, a tako ćemo nastaviti i u sljedećem razdoblju, jer nam je u planu uvođenje novih mjera.
Proširenje zone
Kako je u prošloj godini većina slobodnih čestica rasprodana, Grad se odlučio proširiti industrijsku zonu kako bi i novim poduzetnicima omogućiti prostor za napredovanje i izgradnju proizvodnih postrojenja. Grad je tako industrijsku zonu prijavio u Ministarstvo gospodarstva poduzetništva i obrta s ciljem proširenje područja zone, ova investicija vrijednosti je 7.500.000 kuna i trenutno je u procesu evaluacije.
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

PREDSTAVIO POSLJEDNJI ROMAN

Miro Gavran u Donjem Miholjcu

Najčitanije iz rubrike