Regija
IGRE SPRETNOSTI, BRZINE I ZABAVE

Počele 5. Vatrogasne dječje igre u Orahovici
Objavljeno 14. siječnja, 2019.
ORAHOVICA - U organizaciji Vatrogasne zajednice Orahovica počele su 5. Vatrogasne dječje igre. Domaćin prvog kola bio je DVD Stara Jošava. Igre je otvorila orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin pohvalivši VZ Orahovica na ideji i upornosti da i ove godine privuče najmlađe igrama zabave i spretnosti, a potom su nazočne pozdravili predsjednik VZ-a Orahovica Mario Gubljeka te u ime domaćina predsjednik DVD-a Stara Jošava Dalibor Saher. U Staroj Jošavi, šest ekipa, i to DVD Stara Jošava 1, 2, i 3, Orahovica 1 i 2 te Nova Jošava, natjecale su se u tri discipline: vatrogasna kuglana, kockice i vatrogasna košarka.

- Djeca će se još nadmetati u igrama vijci i matice, spajanje i raspajanje cijevi i elektronski pikado. Naravno, kao i uvijek cilj je prije svega privući djecu vatrogastvu te ih u ove zimske dane odvući od računala i televizora. Sudeći po prvom kolu, svima je bilo zabavno i vjerujem da će tako biti i u nastavku. – rekao je zapovjednik VZ-a Orahovica i idejni začetnik ovih igara Robert Orina. Sljedeće kolo bit će održano za dva tjedna u Novoj Jošavi:

- Igre su se pokazale odličnima. Djeca uistinu uživaju, a moram priznati i mi voditelji jer je ovo sjajan način da pokažemo djeci sve ljepote vatrogastva i da ih što više dođe u društvo, a paralelno i da odmah provjerimo njihove mogućnosti. – kaže licencirani voditelj djece i mladeži iz DVD-a Nova Jošava Marko Čačinović.

Najbrojnije su ekipe iz Stare Jošave.

- Imamo dosta djece i svi vole vatrogastvo. Iznimno smo ponosni na njih i definitivno ćemo dati sve od sebe da imaju maksimalne uvjete - kazao je zapovjednik DVD-a Stara Jošava Zlatko Udovčić. V.G.
Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

Najčitanije iz rubrike