Regija
VIROVITICA ULAŽE U NAJMLAĐE

Povećanje naknade za bebe, novi vrtići i škole
Objavljeno 15. siječnja, 2019.
VIROVITICA - Grad Virovitica u tekućoj će godini još povećati broj i količinu ulaganja u najmlađe, od novorođenčadi do školaraca, kao jasnu viziju za budućnost. Plan za najmlađe predstavio je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin pred novinarima te naglasio kako će jedna od prvih njegovih odluka koje će predložiti Gradskom vijeću svakako razveseliti sve buduće roditelje s područja grada Virovitice. Riječ je o novčanoj pomoći u povodu rođenja djeteta. Uz subvencioniranje ekonomske cijene vrtića, osiguravanje besplatnih udžbenika za učenike od prvog do četvrtog razreda, a za učenike viših razreda besplatnih radnih materijala u školama kojima je Grad osnivač, naknade za novorođenu djecu svakako su bitan segment pronatalitetne politike. Novom odlukom o novčanoj pomoći u povodu rođenja djeteta iznos pomoći povećao bi se za sto posto. Za prvo dijete roditelji bi tako ostvarili pravo na novčanu pomoć u iznosu od 1000 kuna, za drugo dijete 2000 kuna te za svako sljedeće po 1000 kuna više. Ovo povećanje prvi je oblik pomoći Grada Virovitice naknade za novorođenu djecu, a drugi ide kroz Odluku o socijalnoj skrbi, koja ostaje nepromijenjena te će se određivati prema imovinskom cenzusu.

– Zahvaljujući fiskalnoj i funkcionalnoj decentralizaciji te mjerama koje je donijela Vlada RH Grad Virovitica dobit će oko 13 milijuna kuna više i stoga smo odlučili veći dio tog iznosa usmjeriti na one skupine kojima je to najpotrebnije - naglasio je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin dodavši kako se na ovaj način Grad Virovitica bori protiv negativnih demografskih trendova te pomaže mladim obiteljima.

– Moram reći da smo na samom vrhu Republike Hrvatske po izdvajanju novca za predškolski odgoj te za rad našeg Dječjeg vrtića "Cvrčak" osiguravamo godišnje oko sedam milijuna kuna. Uz cjelodnevni boravak u vrtiću, uskoro uvodimo i cjelodnevni boravak u osnovnim školama čiji je osnivač Grad. Tu su i projekti energetske obnove naših odgojno-obrazovnih institucija vrijedni oko 16 milijuna kuna, a uskoro krećemo i s novim projektima. Riječ je o novoj zgradi Područne škole u Čemernici te Dječjem vrtiću u Sv. Đurđu koji nam je odobren za sufinanciranje u sklopu Programa ruralnog razvoja – zaključio je Kirin, ujedno zahvalivši na potpori projektima Vladi Republike Hrvatske. Ovom prilikom gradonačelnik Kirin najavio je i nove projekte koji će podići kvalitetu života i obrazovanja najmlađoj populaciji u Virovitici.

Kako je rekao gradonačelnik, u pripremi su projekti gradnje nove Glazbene škole "Jan Vlašimsky" i treće osnovne škole, a nakon toga u planu je i izrada projekta za dječji vrtić u Milanovcu. V.Grgurić
16 milijuna kuna bit će uloženo za projekte energetske obnove virovitičkih odgojno-obrazovnih institucija
Možda ste propustili...

BLAGDAN VELIKE GOSPE I DAN OPĆINE NOVA BUKOVICA

Općinska priznanja uručena Petroviću, Meteru i Nikoliću

U BISTRINCIMA ODRŽAN TREĆI BISTRIGIN

Treća pobjeda domaćih snaga

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ISTOČNA OBILAZNICA VINKOVACA

Završen je kružni tok kod Male Bosne

2

TRI GODINE PODUZETNIČKOG INKUBATORA

Najviše prerađuju jabuku, pa
višnju i šljivu u sok i pekmeze

3

VELEUČILIŠTU ODOBRENA DODATNA KVOTA ZA UPIS

U Vukovaru će studirati i 40 Hrvata iz Vojvodine