Regija
DODIJELJENO 50 ŠAMPIONSKIH TITULA I SEDAM NAGRADA

Od 314 golubova proglašeno je 39 šampiona
Objavljeno 15. siječnja, 2019.
DONJI MIHOLJAC - Dodjelom diploma i pehara zatvorena je 21. Međugradska izložba malih životinja u nastavno-spotskoj dvorani OŠ Augusta Haramabašića. Ovogodišnja izložba, u organizaciji Udruge uzgajivača malih životinja Slavonija Donji Miholjac, okupila je 50-ak izlagača s oko 407 eksponata. Suci delegirani iz Hrvatskog saveza udruga uzgajivača malih životinja ocijenili su ukupno 314 golubova u 21 pasmini, deset kunića u dvije pasmine, 37 eksponata peradi u deset pasmina i 46 ptica u pet pasmina. Suci su dodijelili 50 titula šampiona, a organizator sedam nagrada. Tako je kod golubova proglašeno 39 šampiona i dodijeljeno šest nagrada organizatora, kod peradi tri šampiona i jedna nagrada organizatora, kod kunića dva šampiona, a kod ptica šest šampiona.

Šampionskog engleskog gušana ima Ladislav Perković, član Slavonije.

- Jedan sam od osnivača udruge i redovito izlažem. Engleske gušane držim iz hobija i ljubavi. Imam ih 40 - kaže Perković.

Šampionski je uzgajivač kunića, i to belgijskog orijaša, Nikica Golik.

- Uzgojem kunića bavim se od djetinjstva. Držim orijaše i bečke plave. Kod kunića je bitno da imaju primjerene higijenske uvjete i zbog toga čistim dva-tri puta tjedno. Tu je i redovita njega ušiju - objašnjava Golik, koji na izložbama sudjeluje desetak godina. S.F.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ISTOČNA OBILAZNICA VINKOVACA

Završen je kružni tok kod Male Bosne

2

TRI GODINE PODUZETNIČKOG INKUBATORA

Najviše prerađuju jabuku, pa
višnju i šljivu u sok i pekmeze

3

VELEUČILIŠTU ODOBRENA DODATNA KVOTA ZA UPIS

U Vukovaru će studirati i 40 Hrvata iz Vojvodine