Osijek
ZA ČEPIN U PRORAČUNU 76 MILIJUNA

Općina Čepin najavila kapitalne projekte - među njima je i sportska dvorana
Objavljeno 15. siječnja, 2019.
Pred čepinskom općinskom upravom veliki su planovi. Načelnik Dražen Tonkovac kaže da su i do sada uspješno realizirali projekte unatoč svim pritiscima.

- Danas se to moderno zove mobing, i to od pojedinih oporbenih vijećnika, ne samo nada mnom nego i nad djelatnicima općinske uprave, ostalim vijećnicima, djelatnicima i direktorom naših komunalnih tvrtki. No, godina iza nas ipak je bila uspješna za sve stanovnike. Mislim tu ponajprije na realizirane projekte, od novog Kulturnog centra preko kružnog toka s MUP-om i nove ceste u Put bare do potpisanog sporazuma za obnovu Policijske postaje Čepin, rasvjete, osnivanja Javne vatrogasne postrojbe koja će uskoro zaposliti 14 ljudi... Izglasan je proračun od 76 milijuna kuna i mislim da će 2019., odnosno cijeli naš mandat, ostati zapisan velikim slovima u povijesnim knjigama Čepina. Govorim to, naime, jer krećemo s našom Industrijskom zonom. Nedavno sam imao sastanak sa županom Ivanom Anušićem i dogovoreno je da idemo u gradnju Nastavno-sportske dvorane vrijedne 25 milijuna kuna, slijedi nam s 5,5 milijuna završetak ostatka mreže biciklističkih staza do kraja Čepina u Ulici kralja Zvonimira i Ulici kralja Tomislava, obnovit će se, kazao mi je ravnatelj, i Dom zdravlja, škole se obnavljaju kao i mnogo drugih objekata. Počinjemo gradnju Reciklažnog dvorišta... - najavljuje Tonkovac.

Dodaje kako sve to ne bi bilo moguće da nemaju stabilnu većinu u Vijeću, ali i potporu građana kroz brojne udruge koji svi zajedno predano rade za bolju sutrašnjicu svih u Čepinu.

- Svjedočili smo lani nekim stvarima koje su se događale i usporavale projekte, ali ipak većina - HSS i HDZ - realiziraju sve projekte koje smo počeli i na kojima radimo pet godina jer u realizaciji za svaki projekt treba proći određeno vrijeme. To ovo Vijeće čini godinama, Robert Periša je bio moj zamjenik u prošlom mandatu kada su se neki od takvih projekata pripremali, a sada je predsjednik Vijeća i nadam se realizaciji svih kapitalnih projekata. Zahvaljujem svim udrugama, predstavnicima zdravstva i školstva što se brinu za ljepšu i bolju budućnost, svakako pohvaljujem i djelatnike Općine, donačelnike Ivana Žeravicu i Mateju Kalajžić, komunalnu tvrtku i direktora Željka Barišića. Bez svih njih kao i ostalih mještana ne bi bilo napretka u našem mjestu - tvrdi Tonkovac. D. Pejić
Možda ste propustili...

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike