Crna kronika
OTKRIVEN UZROK POŽARA U ŽUPANIJSKOJ ULICI U SLAVONSKOM BRODU

Uhićen piroman, otvorenim plamenom zapalio tuđu kuću
Objavljeno 15. siječnja, 2019.
SLAVONSKI BROD - Pedesettrogodišnji muškarac uhićen je pod sumnjom da je namjerno izazvao požar koji je izbio 10. siječnja na kući u Županijskoj ulici u Slavonskom Brodu.


- Radi se o 53-godišnjaku kojega policija sumnjiči za počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Policajci su 53-godišnjaka uz kaznenu prijavu u subotu prepratili u Županijsko državno odvjetništvo na prvo ispitivanje te mu je potom sudac istrage odredio istražni zatvor. Nakon toga policajci su 53-godišnjaka prepratili i predali u zatvor u Požegi - doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice Policijske uprave brodsko-posavske.
Podsjetimo, prošlog četvrtka oko 11 sati došlo je do požara u dvorištu obiteljske kuće, koji se proširio na zid, a potom i na krovište kuće, koje je potpuno izgorjela. Na mjesto događaja izišli su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod, koji su spriječili širenje požara na cijelu kuću. Na intervenciju je, u samo pet minuta od dojave, dojurilo deset brodskih vatrogasaca, koji su na mjesto događaja stigli s tri vozila. Požar je, kako doznajemo, bilo jako teško ugasiti jer je trebalo zatvoriti dotok plina, koji je ubrzao širenje požara u potkrovlju kuće, koje je cijelo bilo u plamenu. Čim je plin zatvoren, i požar je ugašen, a nakon toga vatrogasci su ostali raščistiti požarište. U cijelosti je izgorio dio kuće namješten za stanovanje. Policija je potom obavila očevid, u nazočnosti inspektora zaštite od požara, te utvrdila da je do požara došlo djelovanjem otvorenog plamena. Samo je nedostajao počinitelj, koji je nešto poslije ipak otkriven. Prema dostupnim informacijama, 53-godišnjak je požar izazvao šibicom, upaljačem ili odbačenom cigaretom. Kako doznaje portal SBplus, navodno je u rodu s vlasnicima kuće na kojoj je podmetnuo požar. Prema još uvijek nepotvrđenim podatcima, i prije se sukobljavao s obitelji te joj prijetio, što je ona i prijavila policiji. Na kraju je dio prijetnji i ostvario podmetanjem požara. Nakon što bude ispitan u nadležnom odvjetništvu, bit će poznato više informacija o 53-godišnjakovu motivu. Prema Kaznenom zakonu, ako mu se krivnja dokaže, očekuje ga zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.S.Lacić
Možda ste propustili...

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

Najčitanije iz rubrike