Sport
ZIMSKI MALONOGOMETNI TURNIR “LAPOVCI 2019.”

Momčad Auto Drage nakon penala do naslova pobjednika kod seniora
Objavljeno 14. siječnja, 2019.

U dvorani Osnovne škole "A. G. Matoš" u Vinkovcima spušten je zastor na malonogometnom turniru "Lapovci 2019". Završnu večer pratilo je 600-tinjak gledatelja. Na turniru su sveukupno sudjelovale 94 momčadi u konkurenciji seniora, veterana, starijih i mlađih pionira, kadeta, juniora, limaša i djevojaka.

Dakako, najveću pozornost privukao je seniorski turnir. U susretu za 3. mjesto PZ Ćelije pobijedio je MNK Lapovce s minimalnih 1:0, a jedini pogodak postigao je Marin Ležajić. U finalu su igrali Fast Food Domi i Auto Drago. U 13. minuti prvotimac Cibalije Dion Drena Beljo donio je vodstvo Fast Foodu Domi. U drugom poluvremenu Davor Kujundžija je izjednačio, a rezultat se nije mijenjao do isteka osnovnog dijela susreta. Na kraju je Auto Drago slavio nakon penala (3:2). Za najboljeg igrača turnira proglašen je Dion Drena Beljo (Fast Food Domi), najbolji vratar je Bruno Svirac (Fast Food Domi), a najbolji strijelac turnira je Marin Ležajić (PZ Ćelije).

Kod veterana za treće mjesto Caffe bar Max pobijedio je momčad MNK-a Lapovci s 3:2, premda su Lapovčani vodili 2:0. U finalu su igrali MNK Vinkovci i NK Dilj. I ovdje su odlučivali penali, a kao i kod seniora, osnovni dio susreta završio je 1:1. Nakon penala slavio je MNK Vinkovci sa 3:2. Za najboljeg igrača proglašen je Dragan Ivančić (MNK Vinkovci), najbolji vratar je Dalibor Brkić (MNK Vinkovci), a najbolji strijelac je Ivan Bošnjak (NK Dilj).

U susretu za 3. mjesto kod kadeta Caffe bar Chicago svladao je Caffe bar Movie nakon penala sa 6:5 (3:3). U finalu je Caffe bar Corner pobijedio Benz Nuštar sa 4:1. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Lovro Dragun (Benz Nuštar), najbolji vratar je Fran Pedić (Caffe bar Corner), a najbolji je strijelac Karlo Morovičanin (Caffe bar Corner). Kod juniora treće mjesto osvojio je Mariovod VK nakon pobjede nad HNK-om Vukovar ‘91 sa 6:3. U finalu je Excellent Pub bio bolji od Fast food domi sa 4:0. Najbolji igrač turnira je Duje Dragun, najbolji vratar Dominik Mateo Rončević, a najbolji strijelac Toni Karimović, svi iz Excellent puba. Kod starijih pionira treće mjesto pripalo je Admiralu Exclusie koji je pobijedio Aromu Bradić (3:1). U finalu CB Max pobijedio je HNK Vukovar sa 4:2. Najbolji igrač je Jurica Sičanić (CB Max), najbolji vratar Luka Dželalija (HNK Vukovar ‘91), a najbolji strijelac Šimun Hrgović (CB Max). Kod mlađih pionira "bronca" je pripala Frankopanu nakon pobjede nad Wilosom (2:1). U finalu HNK Vukovar ‘91 svladao je Pekarnicu Klas s 3:1. Najbolji igrač bio je Petar Sauka (Vukovar ‘91), najbolji vratar Antonio Brkić (Pekarnica Klas), a najbolji strijelac Luka Gradečak (Fortnite). Kod predlimača HNK Vukovar I pobijedio je CB Dohu HNK Vukovar ‘91 II sa 4:1. U finalu je Euromarkt NK Vinkovci svladao NK Dilj sa 4:0. Najbolji igrač turnir bio je Stipe Niče (Euromarkt HNK Vinkovci), najbolji vratar je Andro Papac iz iste momčadi, a najbolji strijelac Matko Jerkić iz Dilja. Kod limača Izolacija Kristić pobijedila je Ekipu 2008 sa 2:1 u susretu za treće mjesto. U finalu je momčad Luka Barić pobijedila Uralan (1:0). Najbolji igrač bio je Matej Andričević (Uralan), najbolji vratar Fran Lovrić (Luka Barić), a najbolji strijelac Luka Radak (Dilj). Na turniru "malaca" (2008. i mlađi) Šokadiji je pripalo treće mjesto pobjedom nad Frankopanom (4:2). U finalu je HNK Vinkovci svladao NK Dilj. Najbolji igrač turnira je Frane Pavičić (Dilj), najbolji vratar Marko Valentak (Vinkovci), a najbolji strijelac Jakov Andrijević. Kod djevojaka tri ekipe igrale su međusobno. Naslov pobjednika osvojila je ekipa MNK Vinkovci Učilište Studium. Najbolja igračica turnira je Ena Pernar, najbolja vratarka Katarina Mendeš, a najbolji strijelac Lorena Balić, sve tri iz pobjedničke ekipe.

Nagrade najuspješnijima podijelio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić. Posebno priznanje za promicanje malog nogometa dodijeljeno je Jošku Muškiću.

Mario Kokaj
REZULTATI FINALNIH SUSRETA
l Veterani: MNK Vinkovci - NK Dilj 3:2 (1:1);

l Seniori: Auto Drago - Fast Food Domi 3:2 (1:1)

l Kadeti: Caffe bar Corner - Benz Nuštar 4:1

l Juniori: Excellent Pub - Fast Food Domi 4:0

l Stariji pioniri: Caffe bar Max – HNK Vukovar ‘91 4:2

l Mlađi pioniri: HNK Vukovar ‘91 - Pekarnica Klas 3:1

l Predlimači Euromarkt HNK Vinkovci - NK Dilj 4:0

l Limači: Luka Barić - Uralan 1:0

l Malci: HNK Vinkovci - NK Dilj 4:1
FINALE SENIORA:
AUTO DRAGO        3 (1,0)

F.f. DOMI       2 (1,1)

VINKOVCI - Dvorana OŠ “A. G. Matoš”. Gledatelja: 600. Suci: Hrvoje Menđušić, Mate Dujmić 0:1, Dion Drena Beljo (13.), 1:1 Davor Kujundžija (24.).

AUTO DRAGO: Rončević, Plavšić, Bukna, Šoštar, Blekić, Zovko, Kujundžija, Cerovski, Pinter i Alilović,

FAST FOOD DOMI: Svirac, Dragun, Beljo, Josić, Tokić, Bertić, Piršljin, Pedić i Dekanić.
Najčitanije iz rubrike