Crna kronika
NA CESTI JOSIPOVAC - PETRIJEVCI

Supružnici ozlijeđeni u slijetanju automobila
Objavljeno 14. siječnja, 2019.
Na istom mjestu prije točno godinu dana dogodila se prometna nesreća u kojoj je, zadobivši teške ozljede, poginuo 8-godišnjak
JOSIPOVAC

Dvije su osobe teže ozlijeđene u slijetanju automobila s ceste u blizini Josipovca. Nesreća se dogodila u subotu oko 11 sati na desnom zavoju ceste koja povezuje Petrijevce i Josipovac. Stariji bračni par je zbog zadobivenih ozljeda nakon slijetanja automobila u kanal prevezen u Klinički bolnički centar Osijek.

Kako doznajemo, supružnici su bili u Dacii osječkih registracijskih oznaka. Kretali su se od Petrijevaca prema Josipovcu. U jednom je trenutku, nakon silaska s nadvožnjaka preko autoceste, u oštrom desnom zavoju, vozač izgubio kontrolu nad automobilom. Vozilo je desnim kotačima zahvatilo blato uz cestu, a potom je, u rotaciji, sletjelo u kanal i snažno udarilo u kosinu. Dacia se na kraju zaustavila okrenuta za 180 stupnjeva. Vozači koji su se zatekli na mjestu nesreće priskočili su u pomoć unesrećenima, a kako je lijeva bočna strana automobila i krova bila oštećena, pozvana je i Javna profesionalna vatrogasna postrojba Grada Osijeka.

Supružnici u bolnici
- Operativno dežurstvo JPVP-a Grada Osijeka u 11.18 sati primilo je dojavu da se dogodila prometna nesreća i da ima ozlijeđenih osoba. Na intervenciju su upućena dva vatrogasna vozila i sedam vatrogasaca. Na južnoj osječkoj obilaznici, dok su bili na putu prema mjestu intervencije, od policije su dobili informaciju da su ozlijeđene osobe oslobođene iz vozila. Bez obzira na to, nastavili smo vožnju do mjesta nesreće kako bismo se uvjerili u dobivenu informaciju te provjerili ima li nekih drugih opasnosti - stoji u priopćenju JPVP-a Osijek. Vatrogasci su na mjestu nesreće zatekli djelatnike Hitne pomoći i policije i nije bilo potrebe za intervencijom na automobilu.

Zavoj na cesti koja spaja Petrijevce i južnu osječku obilaznicu, kod skretanja za Osječku ulicu u Josipovcu već je bio mjestom prometnih nesreća u posljednje vrijeme. Dovoljna je nešto brža i neopreznija vožnja da se zbog skliskog kolnika dogodi nesreća. Problem je što nemali broj vozača nakon "S" nadvožnjaka zna povećati brzinu i onda ulazi u probleme na desnom zavoju.

Pogibija dječaka
Upravo se na ovom mjestu prije točno godinu dana dogodila prometna nesreća u kojoj je, zadobivši teške ozljede, smrtno stradao osmogodišnji dječak iz Belišća. Do te je nesreće došlo kada je zbog neprilagođene brzine, krećući se u smjeru Petrijevaca, 49-godišnjak izgubio nadzor nad upravljačem. Automobil se počeo nekontrolirano okretati, zbog čega se vozilo našlo na lijevoj strani ceste. Na žalost, u tom je trenutku iz suprotnog smjera, prema Josipovcu, naišao kamion pa je došlo do naleta automobila bočnim dijelom na prednji dio kamiona. Vozilom Hitne pomoći u KBC su prevezeni vozač i 39-godišnja suputnica, a osmogodišnjeg su dječaka sa stražnjeg sjedala, rezanjem lima, morali izvlačiti vatrogasci JPVP-a Osijek. Nakon izvlačenja vozilo Hitne pojurilo je prema bolnici. Unatoč naporima liječnika dječak je sat vremena nakon nesreće preminuo u Kliničkom bolničkom centru Osijek.

Očevid na mjestu subotnje prometne nesreće obavili su operativci Policijske postaje Belišće, a o rezultatima će obavijestiti nadležno državno odvjetništvo. U vrijeme očevida promet frekventnom cestom koja spaja Petrijevce i Josipovac bio je otežan, uz regulaciju prometnih policajaca. Zbog ove prometne nesreće policija upozorava sve vozače da, pogotovo u zimsko vrijeme, prilagode brzinu prometnim pravilima, ali i vremenskim uvjetima. Pritiskom na papučicu gasa vozači će na odredište možda stići nekoliko minuta prije, no to nije vrijedno posljedica prometne nesreće, za koju je dovoljna doslovno sekunda neopreznosti.

Milan Bugarić
POGINULA DVOGODIŠNJA DJEVOJČICA
Stravična tragedija zbila se u subotu u Jelvici, kod Brinja, u kojoj je smrtno stradala dvogodišnja djevojčica, priopćila je PU ličko-senjska. Nesreća se dogodila oko 10.15, kada je kombi kojim je djelatnik pekarnice dovezao tortu za rođendan 8-godišnje djevojčice, krećući se unatrag, udario u dvogodišnjakinju koja se otrgnula iz ruku majke. Pozvana je Hitna pomoć, no djevojčica je od zadobivenih teških ozljeda umrla na putu do bolnice. Uz asistenciju djelatnika PU ličko-senjske, očevid je obavila županijska državna odvjetnica.
savjet
SPORIJE

VOZITE U

ZAVOJIMA
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike