Crna kronika
DVIJE INTERVENCIJE VATROGASACA

Ugašene zapaljene stvari u podrumu
Objavljeno 14. siječnja, 2019.
OSIJEK

Dvije intervencije tijekom vikenda imali su vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Na prvu su pojurili u Retfalu, u Ulicu Bele Bartoka, zbog dojave da gori podrum. Na intervenciju je upućeno devet vatrogasaca s dva vatrogasna vozila. "Dolaskom na mjesto intervencije u 11.40 zatekli smo požar u podrumu, odmah započeli gašenje i hlađenje ulaza u podrum s pomoću vitla za brzo gašenje. Potom smo prešli na unutarnju navalu s izolacijskim aparatima i termovizijskom kamerom. U podrumu su gorjele razne stvari ispod otvora vertikale dimnjaka, što smo ugasili", stoji u priopćenju JPVP-a Osijek. Vatrogasci su potom nakon otvaranja prozora izdimili podrum s pomoću nadtlačnog ventilatora. Termovizijskom kamerom utvrdili su da nema više gorućih ni tinjajućih predmeta, a nakon toga su iz prizemlja kuće iz ložišta kamina na kruto gorivo izvadili žar. Prije intervencije vatrogasaca u kući je isključena struja i plin.

Druga se intervencija zbila u nedjelju rano ujutro. Vatrogascima je u 5.27 upućena dojava da u Donjem gradu u Radičevićevoj ulici gori krovište. Vatrogasci su odmah na požarište pojurili s dva vozila, no veće intervencije srećom nije bilo. Krovište se nije zapalilo nego je gorio dimnjak u gornjem dijelu. Kako nije bilo znakova daljnjeg širenja požara izvan dimnjaka, vatrogasci su nadzor izgaranja požara dimnjaka predali dimnjačaru.M.Bugarić
ZA VATROGASCE NEMA ODMORA
Siječanj je počeo radno za djelatnike Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Do sada su imali više intervencija zbog izbijanja požara, no bilo je tu i nekoliko tehničkih intervencija. Osim izvlačenja osoba iz zaglavljenog lifta, vatrogasci su opet morali skidati prsten s natečenog prsta. Prije nekoliko dana u prostorije JPVP-a došla je žena kojoj je natekao prst i nije mogla skinuti prsten. Specijalnim alatom za rezanje prstena vatrogasci su presjekli prsten i skinuli ga s natečenog prsta, naravno, bez ozljeđivanja žene.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OKONČANA POLICIJSKA AKCIJA “FARAON”

Na istoku Slavonije pao je lanac dilera kokaina

2

U POLICIJSKOM PRITVORU ZAVRŠIO 56-GODIŠNJAK IZ SLAVONSKOG BRODA

Uhitili ga jer je prijetio smrću

3

NOVI MIKANOVCI

Gorio kombi i dvije kuće