Osijek
POVRATAK U ŠKOLSKE KLUPE

U školama 2. polugodište
počinje u ponedjeljak
Objavljeno 13. siječnja, 2019.
Zimski školski praznici, koji su trajali od Badnjaka, 24. prosinca, sve do nedjelje, 13. siječnja, zasigurno su uvelike usrećili osnovce i srednjoškolce. Neki su to vrijeme iskoristili za sudjelovanje u edukativnim i kreativnim radionicama, neki su posjetili domaća i inozemna skijališta, neki su u radnoj atmosferi, nakon instrukcija i ponavljanja školskog gradiva, odlučili briljirati u drugom polugodištu, a većina se, jednostavno, odmarala od školskih obveza.

Naime, drugo polugodište počinje u ponedjeljak i bit će privremeno prekinuto tek za uskrsne praznike, kada učenice i učenike očekuje odmor koji će trajati od 18. do 29. travnja. Nakon toga vraćaju se u klupe, s tim da školska godina za maturante završava 22. svibnja. Ispiti državne mature počet će 3. lipnja i trajati sve do 28. lipnja. U međuvremenu, nešto će bezbrižniji osnovci i srednjoškolci završiti školsku godinu 2018./2019. 14. lipnja, kada svim učenicima, osim onih koji polažu predmetni, razredni, dopunski, razlikovni ili neki drugi ispit, započinju ljetni praznici.

Za kraj, potrebno je istaknuti i kako škole koje ne ostvare propisani nastavni plan i program, kao i propisani broj nastavnih tjedana, školsku godinu mogu produljiti i nakon 14. lipnja, maturantima i nakon 22. svibnja. Također, velika je novost i da škole koje provode eksperimentalni program "Škola za život" mogu odstupiti od utvrđenih rokova, o čemu će naposljetku odlučivati Ministarstvo znanosti i obrazovanja.
M. Mandić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike