Sport
HARIS HAJRADINOVIĆ POTPISAO ZA KASIMPASU

Osijeku želim osvajanje Kupa i ostanak na drugom mjestu
Objavljeno 11. siječnja, 2019.
Haris Hajradinović od jučer više nije nogometaš Osijeka. Iz Turske je stigla očekivana vijest da je transfer 24-godišnjeg BiH veznjaka u istanbulsku Kasimpasu dovršen te je on s trenutno četvrtoplasiranim klubom tamošnje Super lige potpisao ugovor na tri i pol godine. Službene vijesti o iznosu odštete nema, u sferi je poslovne tajne, no kao što smo jučer pisali, prema neslužbenim informacijama, Osijeku bi trebalo pripasti 2,5 milijuna eura uz postotak od njegove sljedeće prodaje. To pripada u rekordne transfere osječkog prvoligaša, koji će time ostvariti najbolji učinak što se izlaznih transfera u jednoj sezoni tiče, jer je na ime odštete ove sezone zaradio već oko 8,5 milijuna eura. A bit će i najskuplji transfer Kasimpase ove sezone te također među najvećima i u povijesti turskog kluba.

Hajradinović je u Gradski vrt stigao u ljeto 2017. godine te je u 54 utakmice u bijelo-plavom dresu postigao 17 pogodaka (16 u HNL-u) i skupio pet asistencija. Ove je sezone nastupio u 24 susreta u svim natjecanjima te zabio osam golova uz četiri asistencije, a propustio je samo jedan dvoboj, protiv Lokomotive zbog kartona. Bio je nepogrešiv u izvođenju kaznenih udaraca te ih je zabio svih 10, a trener Zekić morat će potražiti druge opcije ne samo za realizaciju najstrožih kazni nego i one koje će ukupno zamijeniti njegov ofenzivni učinak.

Hajradinović se već uoči odlaska na liječnički pregled u Istanbul oprostio od suigrača na Malom Lošinju, a oni su mu poželjeli sve najbolje u nastavku karijere. I on se s nekoliko rečenica pozdravio s osječkim klubom, zahvalivši i na prilici i povjerenju koje je dobio kada je prije sezonu i pol stigao iz norveškog Haugesunda.

- Dobio sam ponudu koju je jako teško odbiti, a zahvalan sam Osijeku što je pozitivno odgovorio Turcima i pustio me u ovom prijelaznom roku. Uvjeti koji su mi ponuđeni u novom klubu za mene su fantastični, a vjerujem da su i Osječani na kraju zadovoljni mojim transferom. Potpisao sam na tri i pol godine, a Kasimpasa je visoko plasirana u jakoj turskoj ligi što mi je svakako novi izazov u karijeri. Bilo mi je jako lijepo u Osijeku i zahvalan sam svima: predsjedniku, treneru i njegovim suradnicima, direktorima, dakako i suigračima, jer će mi uspomene uvijek biti isključivo pozitivne. Nadam se da će moji dosadašnji suigrači ostati na drugom mjestu na tablici i da će osvojiti Kup što im od srca želim. Kvaliteta u momčadi nije upitna, a ja ću ih pratiti i navijati da dečki uspiju ostvariti cilj. Što se mene tiče, predstoji mi dokazivanje u novoj sredini, no uvijek sam imao povjerenja u sebe i svoje mogućnosti, zato sam prihvatio i ovaj izazov. Hvala navijačima Osijeka na podršci koju su mi pružali, kao i ostalim igračima, nadam se da će im nastavak sezone proteći u sreći i veselju - izjavio je Hajradinović nakon prelaska u novu sredinu.

Time je realiziran prvi transfer ove zime u Gradskom vrtu, a valja očekivati da uskoro doznamo i novosti što se tiče dolazaka. G. Roguljić

 
Haris Hajradinović

bivši igrač Osijeka

Potpisao sam na tri i pol godine, a Kasimpasa je visoko plasirana u jakoj turskoj ligi što mi je svakako novi izazov u karijeri.
Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

Najčitanije iz rubrike