Sport
POVRATNICA U ŽRK OSIJEK

Dora Lacković: Došlo je vrijeme da se vratim kući
Objavljeno 12. siječnja, 2019.
Dora je uspješno igrala u turskom Aksaray Belediyesporu, a bila je i u Italiji te Mađarskoj

U prostorijama ŽRK-a Osijek službeno je predstavljeno najveće ovosezonsko pojačanje - Dora Lacković. Ona se nakon pet godina vratila u klub te je već u srijedu odigrala i prvu utakmicu, pruživši veliki doprinos u slavlju protiv Zameta.

Koliko će njen povratak značiti za ambicije kluba pojasnio je predsjednik Damir Pećušak.

- Nedavno smo razgovarali na temu konsolidacije kluba i koje su to stvari koje želimo napraviti kroz nekoliko godina. U ovom smo trenutku zadovoljni, sretni i zahvalni što se Dora odlučila vratiti, a već je u prvoj utakmici dovoljno rekla o sebi. Vjerujem da nećemo stati na samo njenom dovođenju te da će u nekom doglednom razdoblju stići još neko pojačanje, kako u igračkom tako i stručnom kadru za rad s mladima - najavio je Pećušak.

Lacković je u prvom nastupu s osam pogodaka predvodila osječku ekipu do prvog domaćeg slavlja. Do povratka u Osijek uspješno je igrala u turskom Aksaray Belediyesporu.

- U Turskoj sam provela tri godine, prije toga odigrala sam po sezonu u Italiji i Mađarskoj. Sa sportskim direktorom bila sam u pregovorima godinu dana i došlo je vrijeme da se vratim. Sve smo to uspjeli držati u velikoj tajnosti, budući da se zna koliko mi ovo mnogo znači. Zahvalna sam na povjerenju i predsjedniku i sportskom direktoru, mislim da sam djelomice to opravdala i na prvoj utakmici. Smatram kako je to samo početak, s obzirom na to da sam do tada odradila samo dva-tri treninga s ekipom i nismo se niti uigrali, sve je to bila igra na slijepo. Ova ekipa može mnogo više, samo će nam trebati određeno vrijeme. Povukla sam suigračice koliko god sam mogla, i one su stale uz mene, na čemu im zahvaljujem. Drago mi je da smo našoj trenerici Jeleni Crnov dali najbolji mogući poklon za rođendan - rekla je Lacković, priznavši kako joj nije bilo svejedno ponovno zakoračiti na parket Zrinjevca.

- Mislim da sam trenutačno u najboljim igračkim godinama, s obzirom na pet godina iskustva igranja vani, gdje je drugačiji rad i pristup rukometu. I psihološki i fizički sam stasala na najbolju razinu te ću pokušati sve svoje znanje prebaciti na mlađe, da budem što bolja pomoć ekipi. Prije prve utakmice imala samo golemu nervozu i navalu adrenalina, jer ovo je moj klub, moja velika ljubav, i kada sam prije napuštala Osijek bila je to jako teška odluka. Tek kada sam čula svoje ime na utakmici bila sam svjesna gdje sam. Ipak, nije me povuklo, uspjela sam ostati koncentrirana i s ekipom stići do pobjede.

Osim povratka Lacković bi sljedeći tjedan trebalo biti predstavljeno i kadrovsko pojačanje, nekadašnje veliko igračko ime koje će preuzeti ulogu voditelja Škole rukometa.

Goran Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike