Regija
FOND ZA OBNOVU VUKOVARA

Poduzetnicima daju 4,5 milijuna kuna
Objavljeno 12. siječnja, 2019.
VUKOVAR

Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara objavio je javni poziv za podnošenje prijedloga projekata za financiranje u okviru Programa sufinanciranja gospodarskih projekata u Vukovaru za 2019. godinu.

Poziv je objavljen 2. siječnja i bit će otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 1. ožujka ove godine. Odluku o sufinanciranju gospodarskih projekata Fond je donio koncem 2014. godine te svake godine objavljuju javni poziv, a predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, Ljiljana Blažević, rekla je kako se sredstva za tu namjenu svake godine povećavaju.

- Za ovu godinu osigurali smo 4,5 milijuna kuna te objavili javni poziv već početkom siječnja kako bi zainteresiranim poduzetnicima dali mogućnost da što prije dobiju sredstva kojima će proširiti poslovanje. Riječ je o nepovratnim sredstvima koja dodjeljujemo u cilju bržeg razvoja Vukovara - rekla je Blažević.

Prema njezinim riječima, definirani su kriteriji za ocjenjivanje projektnih prijedloga, a prednost će imati projekti vezani uz tehničko-tehnološku modernizaciju koja će dovesti do unaprjeđenja i proširenja postojećih kapaciteta te unaprjeđenja postojećih i razvoja novih proizvoda i usluga. Također će sufinancirati i projekte vezane uz istraživanje, razvoj i inovacije, povećanje energetske učinkovitosti i poboljšanje stupnja ekološke zaštite.

Na temelju objavljenog poziva, Fond će, između ostaloga, sufinancirati troškove vezane uz razvojno istraživanje i prvu fazu komercijalizacije novog proizvoda, usluge ili procesa, marketinške aktivnosti, razvoj i širenje poslovanja proširenjem postojećeg gospodarskog subjekta, kao i obnovu postojećih građevinskih i infrastrukturnih objekata. Neće prihvaćati prijedloge podnositelja prijave koji su za istu namjenu i aktivnosti već dobili nepovratna sredstva iz nekog drugog programa, a ako se utvrdi da je korisniku potpore blokiran poslovni račun, odobrena sredstva neće mu biti isplaćena.

Korisnici potpore koji zapošljavaju više od deset radnika mogu dobiti od 50 do 400 tisuća kuna i zahtjev za tu vrstu potpore mogu podnijeti obrtnici, mali gospodarski subjekti i zadruge koji imaju deset do 49 radnika i srednji gospodarski subjekti s 50 do 249 radnika. Kada je riječ o onima koji zapošljavaju manje od deset osoba, projekti mogu biti sufinancirani u iznosu od deset do 100 tisuća kuna, a aplicirati mogu obrtnici, mikropoduzetnici i zadruge s najviše devet zaposlenih te početnici poduzetnici i fizičke osobe u slobodnim zanimanjima.

Jedan od osnovnih ciljeva programa je zadržavanje postojećih i stvaranje novih radnih mjesta. D. Korpoš
Prioritet razvoj
Ljiljana Blažević naglasila je kako će više bodova dobivati projekti vezani uz tehnološki razvoj nego oni koji se odnose na građevinske radove, jer će oni koji se tiču razvoja, kupnju strojeva, postrojenja i opreme, odnosno računalne opreme i računalnih programa brže dati željene rezultate. Drži da, kao i prethodnih godina, interes poduzetnika neće izostati.
Možda ste propustili...

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana