Regija
U PLANU VELIKA OBNOVA DRUŠTVENOG DOMA

Čeka se 3,5 milijuna kuna iz Europske unije
Objavljeno 12. siječnja, 2019.
RAKITOVICA

Miholjačka gradska administracija prijavila je rekonstrukciju društvenog doma u Rakitovici u vrijednosti 3,5 milijuna kuna unutar jedne od mjera iz Programa ruralnog razvoja. Projekt još uvijek čeka pozitivno mišljenje i europska sredstva. Dobije li projekt sufinanciranje nepovratnim sredstvima iz fondova EU-a, planirana je temeljita obnova i osuvremenjivanje doma. Predviđaju se radovi na izmjeni krovišta, zamjeni vanjske stolarije, izradi podne obloge i nove fasade, kao i rasvjete, čime bi se dobio kvalitetan, siguran i dobro opremljeni društveni prostor, ali i energetski učinkovit.

- Projekt smo dobro razradili i kandidirali te u ovom trenutku još uvijek čekamo odgovor jesmo li prošli ili nismo. Potpora iz fondova EU-a, prođe li naš projekt, omogućit će da objekt kompletno uredimo, jer otkada je sagrađen ništa se nije ulagalo, nego samo u održavanje, pa su planirani i veliki zahvati na adaptaciji - objašnjava gradonačelnik Goran Aladić.

Projek je to koji 800-tinjak stanovnika najvećeg miholjačkog prigradskog naselja željno očekuje. Realizacijom ove investicije osigurat će se kvalitetan kulturni i društveni život te osmišljavanje raznovrsnih programa i sadržaja koji će se u njemu odvijati. Mjesto je poznato prema kulturno-zabavnoj manifestaciji Zlatna berba koja se održava krajem rujna. Manifestacija je zanimljiva svim generacijama, jer program obuhvaća izložbu tradicionalnih jela, kolača i ručnih radove te natjecanja u ručnom runjenju kukuruza i pripremi gusjeg paprikaša.

Također, stvorit će se kvalitetniji uvjeti za rad udruga s područja kulture i sporta. U Rakitovici djeluju KUD Josip Čoklić, Udruga mladih Petel, DVD i NK Sokol.

Ovim projektom ne samo da će se poboljšati kvaliteta društvene infrastrukture, nego će se stvoriti i uvjeti za rast i razvoj svih potencijala mjesta. S.Fridl
Možda ste propustili...

UDRUGA STANARA ŠOKAČKIH STANOVA

Đeram: Skupština i druženje na stanu

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

Najčitanije iz rubrike