Novosti
NOVI POSAO HRVATSKE MINISTRICE?

Marija Pejčinović Burić kandidatkinja za glavnu tajnicu Vijeća Europe
Objavljeno 11. siječnja, 2019.
Potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić jedna je od četvero kandidata za novu glavnu tajnicu Vijeća Europe, objavila je ta organizacija u petak ujutro nakon što je istekao rok za kandidature.

Osim Pejčinović Burić, kandidirali su se potpredsjednik belgijske vlade, ministar vanjskih i europskih poslova i ministar obrane Didier Reynders, bivši litavski premijer i zastupnik u parlamentu Andrius Kubilius te bivša grčka ministrica vanjskih poslova i parlamentarna zastupnica Dora Bakojanis.

Odbor ministara Vijeća Europe održat će odvojene razgovore s četvero kandidata u ožujku i potom objaviti odluku o konačnom popisu kandidata koji će biti podnesen Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.

Parlamentarna skupština potom će nastaviti s izborom novog glavnog tajnika koji bi se trebao održati u lipnju. Mandat novog glavnog tajnika ili tajnice počinje 1. listopada. Sadašnji glavni tajnik Thorbjørn Jagland, bivši norveški premijer i predsjednik parlamenta, nema se pravo kandidirati nakon dva mandata.

Hrvatska je prošle godine, od svibnja do studenoga, predsjedala Vijećem Europe.H
Možda ste propustili...

ODLUKA ZAGREBAČKE GRADSKE SKUPŠTINE

Slobodan Lang dobio park

PREISPITIVANJE NAKON LOŠEG IZBORNOG REZULTATA

Grmoja: Most ide u rekonstrukciju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana