Kultura
FILOZOFSKI FAKULTET

Izložba o životu Camille Lucerne (Ne)poznate žene
Objavljeno 12. siječnja, 2019.
OSIJEK

U organizaciji Odsjeka za njemački jezik i književnost Filozofskoga fakulteta Osijek jučer je ispred svečane dvorane na drugom katu (prostorija 60) toga osječkog fakulteta otvorena izložba Camille Lucerne pod nazivom (Ne)poznate žene. Otvorila ju je Blaženka Klemar Bubić iz Austrijske knjižnice Filozofskoga fakulteta u Zagrebu.

Izložba se bavi životom i radom istaknute zagrebačke germanistice i slavistice, spisateljice i pedagoginje Camille Lucerne, a na tom fakultetu moći ćer se razgledati od 11. do 31. siječnja 2019. Izložbu je omogućio Austrijski kulturni forum Zagreb, s kojim Odsjek za njemački jezik i književnost osječkog Filozofskoga fakulteta ima dugu i plodonosnu suradnju. Ulaz na izložbu je slobodan.

U srijedu, 30. siječnja, u 12.30 u svečanoj dvorani Filozofskoga fakulteta doc. dr. sc. Stephanie Jug s Odsjeka za njemački jezik i književnost, glavna organizatorica ovih događanja, održat će predavanje “Neke (ne)poznate žene" u povodu zatvaranja izložbe. U predavanju će se prisjetiti Osječanki koje su svojim životom i radom obogatile matičnu društvenu sredinu, i to osobito u interkulturalnom pogledu poput Vilme Vukelić, Jelice Belović Bernadzikowske i drugih. U predavanju će se upozoriti i na veze dvaju kulturnih krugova na početku 20. stoljeća - osječkoga i zagrebačkoga. U organizaciji fakultetske Knjižnice bit će postavljena i prigodna izložba knjiga. D.Kć.
Možda ste propustili...

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

Najčitanije iz rubrike