Učionica
ZANIMLJIV KULTURNI I UMJETNIČKI DOGAĐAJ NA FILOZOFSKOM FAKULTETU OSIJEK

Postavljena izložba fotografija „Krakovske jaslice“
Objavljeno 13. siječnja, 2019.
Svečano otvorenje izložbe fotografija „Krakovske jaslice“ održano je 5. prosinca 2018. u svečanoj dvorani Filozofskoga fakulteta Osijek koji je, uz Veleposlanstvo Republike Poljske u RH te Povijesni muzej grada Krakova, suorganizator navedene izložbe.


Izložbu su otvorili predstavnik Veleposlanstva Republike Poljske u RH dr. sc. Slaven Kale i prodekanica za razvoj i poslovanje Filozofskoga fakulteta prof. dr. sc. Milica Lukić. Na ulazu u fakultetsku zgradu posjetitelje je dočekao par odjeven u krakovsku narodnu nošnju i uvodne izložbene fotografije krakovskih jaslica, a ostatak je izložbe postavljen uz svečanu dvoranu na drugom katu Fakulteta. Izložbu „Krakovske jaslice“ prati i izložba knjiga o poljskoj kulturi i književnosti koju su postavile djelatnice fakultetske knjižnice. Posjetitelji su na otvorenju imali priliku saznati o tradiciji stvaranja tih neobičnih građevina u poljskoj kulturi, koje su ovjekovječene na izloženim fotografijama, te su mogli poslušati poljske božićne pjesme u izvedbi pijanistice Katarine Ešegović i Komornoga zbora mladih. „Krakovske jaslice“, umjetnička djela karakteristična za Krakov, nekada glavni grad Poljske, uvrštene su u studenome 2018. na UNESCO-ov popis nematerijalne svjetske baštine.
Milica LUKIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREGLED PRIJAVA ZA ERASMUS PROGRAM MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2019./2020.

Sve veće zanimanje znanstvenika i studenata Sveučilišta u Osijeku za sudjelovanjem u programu Erasmus+

2

RAZGOVOR: TAJANA MOHNACKI, OSJEČKA MAGISTRICA KULTURALNOGA MENADŽMENTA, ODNEDAVNO GLOBALNA POTPREDSJEDNICA ERASMUSOVE STUDENTSKE MREŽE (ERASMUS STUDENT NETWORK)

Glavni cilj, na koji ću se usmjeriti u svojem mandatu, bit će priznavanje rada studenata volontera

3

ODJEL ZA FIZIKU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Provode brojna važna znanstvena istraživanja i projekte te razvijaju međunarodnu suradnju i mobilnost