Učionica
SVEČANO POTPISAN SPORAZUM O SURADNJI UDRUGE HRVATSKIH SUDACA I PRAVNOGA FAKULTETA OSIJEK

Počinje znanstvena i stručna suradnja u brojnim aktivnostima
Objavljeno 13. siječnja, 2019.
Na Pravnom fakultetu Osijek 18. prosinca 2018. svečano je potpisan Sporazum o suradnji Udruge hrvatskih sudaca i Fakulteta.

Udrugu hrvatskih sudaca predstavljao je sudac Damir Kontrec, predsjednik Udruge i predsjednik Građanskoga odjela Vrhovnoga suda RH, a u ime Pravnoga fakulteta Osijek Sporazum je potpisala dekanica prof. dr. sc. Renata Perić, redovita profesorica u trajnom zvanju. Tomu su činu nazočili i istaknuti predstavnici Udruge hrvatskih sudaca – ogranak Osijek, Božidar Horvat, predsjednik Upravnoga suda u Osijeku i dr. sc. Sanja Zagrajski, sutkinja Županijskoga suda u Osijeku. Sporazum, prvi potpisan s jednim pravnim fakultetom u Hrvatskoj i inozemstvu, fokusiran je na znanstvenu i stručnu suradnju Udruge i Fakulteta u realizaciji znanstvenih i stručnih projekata, organizaciji seminara, konferencija, okruglih stolova, međunarodnih i domaćih znanstvenih i stručnih skupova, sudjelovanja predstavnika Udruge i Fakulteta u međusobnim aktivnostima te u pripremi, prijavi i provedbi domaćih i međunarodnih projekata od zajedničkoga interesa. Osim toga, predmet je Sporazuma i suradnja osječkoga ogranka Udruge i Katedre radnopravnih i socijalnih znanosti i socijalnoga rada Pravnoga fakulteta Osijek kao i suradnja sa svim drugim katedrama i zaposlenicima Fakulteta u aktivnostima od zajedničkoga interesa. Prve planirane teme zajedničke suradnje usmjerene su na organiziranje stručno-znanstvenoga skupa o ulozi i važnosti specijaliziranih radnih sudova u RH, reforme pravnoga obrazovanja i nužnosti intenzivnije suradnje stručnjaka iz pravne prakse i znanstvenika u edukaciji budućih magistara prava.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SVEUČILIŠTE U OSIJEKU KAO KREATIVNO SREDIŠTE

Kreativan pristup nastavnika i studenata popularizaciji znanosti s temom „Boje“

2

ODJEL ZA KEMIJU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Jaka znanstvena djelatnost, brojne studentske aktivnosti i otvorenost za međunarodnu suradnju i mobilnost

3

DR. PETAR KAUKOV, REDATELJ I DOCENT NA ODSJEKU REŽIJE DRŽAVNE AKADEMIJE ZA KAZALIŠNU I FILMSKU REŽIJU U SOFIJI (BUGARSKA) TE SURADNIK AKADEMIJE ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

S kolegama iz Kazališta Virovitica i s osječke Akademije dijelim zajednički umjetnički jezik