Učionica
U OKVIRU PROJEKTA „INTERLINKING STUDENT JOURNALISM IN SOUTHEASTERN EUROPE“

Uspostavljene čvrste veze studenata i nastavnika medija iz Ljubljane i Osijeka
Objavljeno 13. siječnja, 2019.
Tim studentica druge godine diplomskoga studija Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, smjer Medijska kultura, s mentorom Tomislavom Levakom, asistentom na Odsjeku za kulturu i kreativne industrije AUK-a, od 16. do 19. prosinca 2018. boravio je u studijskom posjetu Sloveniji.

Posjet je organiziran u okviru novoga međunarodnog projekta „Interlinking Student Journalism in Southeastern Europe“ koji je sufinancirao Studentski zbor Sveučilišta u Osijeku. Tom je prigodom ostvaren glavni cilj projekta: uspostavljanje međunarodne suradnje između studenata osječke Akademije te studenata Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani (Fakulteta društvenih znanosti Sveučilišta u Ljubljani) koji studiraju medije, novinarstvo i komunikologiju te rade u izdavačkoj i medijskoj djelatnosti.

U tri dana boravka studentice i nastavnik posjetili su Ljubljanu, Bled i Bohinj gdje su u okviru terenske nastave snimili nekoliko medijskih priloga. Posjetili su i Fakultet gdje su se susreli sa studentima i nastavnicima Odjela za komunikologiju (Katedre za novinarstvo i Katedre za komunikacijske i medijske studije). Studenti i njihovi nastavnici – doc. dr. Dejan Jontes, doc. dr. Jernej Amon Prodnik, izv. prof. dr. Marko Milosavljević i uv. mag. Vasja Lebarič – upoznali su ih s ustrojem i radom Fakulteta, odjela i katedri kao i sa studentskim udruženjem Fejs i studentskim časopisom KLIN. Studenti su imali priliku razgledati i iskušati opremu u multimedijskoj učionici FDV-a. Time je uspostavljen temelj za buduću, već dogovorenu suradnju između Akademije i FDV-a na različitim projektima. Prikupljena saznanja i iskustva, kao i snimljeni medijski prilozi, bit će predstavljeni osječkim studentima medijske kulture na jednodnevnoj radionici edukativnoga tipa, najavljenoj za 17. siječnja 2019. a Akademiji.
Tomislav Levak
Predstavljeni Sveučilišni glasnik, Notan i Artos

Četiri studentice – Sara Goll (voditeljica projekta), Katarina Gagulić, Veronika Kranjčević i Ines Lukač – i nastavnik slovenskim su kolegama predstavili Sveučilište u Osijeku, Akademiju, Odsjek za kulturu i kreativne industrije te dva izdanja AUK-a: studentski časopis Notan i online časopis Artos. Tomislav Levak, urednik Sveučilišnoga glasnika, okupljenima je predstavio i službeno glasilo Sveučilišta u Osijeku.
Možda ste propustili...