Učionica
ZNANSTVENE AKTIVNOSTI MEDICINSKOGA FAKULTETA OSIJEK

Šesti brodski simpozij o alkoholizmu, kockanju i modernim ovisnostima
Objavljeno 13. siječnja, 2019.
Katedra za javno zdravstvo Medicinskog fakulteta Osijek i Služba za zaštitu mentalnoga zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, a uz potporu Ministarstva zdravstva RH, organizirali su 6. brodski simpozij o alkoholizmu, kockanju i modernim ovisnostima s temom „Multidisciplinaran pristup neopijatskim ovisnostima”.


Skup je održan 22. i 23. studenoga 2018. u Zavodu za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u Slavonskom Brodu, a bilo mu je nazočno oko 150 liječnika, psihologa, socijalnih radnika, pedagoga, medicinskih sestara i drugih stručnjaka koji se u svojem radu susreću s rizičnim ponašanjima i ovisnostima. U zaključcima skupa istaknuto je kako su neopijatske ovisnosti, među kojima posebice ovisnost o internetu, rastući javnozdravstveni problem koji zbog svoje složenosti zahtijeva multidisciplinaran pristup. Značenje toga javnozdravstvenog problema još je i veće kada se uzmu u obzir da su najugroženije populacijske podskupine upravo mlade osobe na kojima je budućnost društva u cjelini. Istaknuta je nužnost još veće suradnje zdravstvenoga i obrazovnoga sektora u suzbijanju tih ovisnosti modernoga doba.
Ivan MIŠKULIN
Možda ste propustili...

DO LJETA OVE GODINE U OSIJEKU ĆE BITI ODRŽANI REDOVNI IZBORI ZA NOVE ČLANOVE VODSTVA KROVNOGA PREDSTAVNIČKOGA TIJELA STUDENATA

Kako se provode izbori predstavnika u Studentskom zboru Sveučilišta u Osijeku?

OSJEČKO SVEUČILIŠTE PRVI PUT NA AFRIČKOJ OTOČNOJ DRŽAVI

Predstavnici Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u posjetu Sveučilištu na Mauricijusu

VELIKO PRIZNANJE ZA PROJEKT STUDENTSKE UDRUGE FUTURI MAGISTRI S FOOZOS-A

„Spremni na klimatske promjene“ – primjer dobre prakse u publikaciji ALDA-e

Najčitanije iz rubrike