Sport
OTVORENA 26. SVJETSKA SMOTRA

Njemačka lako pregazila Koreju
Objavljeno 10. siječnja, 2019.
Počelo je 26. svjetsko prvenstvo za rukometaše. Na otvaranju, u Berlinu, Njemačka je u susretu skupine A, očekivano, svladala Koreju s uvjerljivih 30:19 (17:10).


Nijemci su za početak domaćeg Svjetskog prvenstva imali samo nešto teži trening. Koreja, koju su činili rukometaši i iz Južne i iz Sjeverne Koreje, nije mogla parirati Gensheimeru, Pekeleru, Fäthu, Wolffu... Iako je ova Koreja nepoznanica, odnosno nije se znalo što se može očekivati od te momčadi, Nijemci su otpočetka zagospodarili terenom i nisu dopuštali iznenađenje. Nakon prvog poluvremena imali su solidnu prednost od sedam pogodaka (17:10), a u drugih 30 minuta nastavili su puniti mrežu Korejaca, koji su na vratima imali solidnog Parka, ali to nije bilo dovoljno. Njemačka je odmah na startu drugog dijela, zahvaljujući obranama Wolffa, krenula sa 4:0 te stigla do 11 pogodaka prednosti. Do kraja je Njemačka zadržala prednost te bez puno potrošene energije riješila prvu prepreku i svjetsku smotru počela prema željama. U redovima domaćina najefikasniji je bio kapetan Uwe Gensheimer sa sedam pogodaka, Pekeler, Fäth i Kohlbacher dodali su po četiri, a iskazao se i vratar Andreas Wolff s 15 obrana. Tan Kang i Dong Hyun Jang postigli su po četiri pogotka za Koreju.
Njemački dio Prvenstva otvoren je u Berlinu, a kasnije sinoć ono je počelo i u Danskoj. Naime, u Kopenhagenu su susret 1. kola skupine C u kasnijem terminu igrali Danska i Čile. I. Li.
U PETAK NA SVJETSKOM PRVENSTVU
SKUPINA A (BERLIN)

Srbija - Rusija (18 sati)

Brazil - Francuska (20.30)

SKUPINA B (MUNCHEN)

Japan - Makedonija (15.30)

Island - Hrvatska (18)

Bahrein - Španjolska (20.30)

SKUPINA C (HERNING)

S. Arabija - Austrija (18)

Tunis - Norveška (20.30)

SKUPINA D (KOPENHAGEN)

Angola - Katar (15.30)

Argentina - Mađarska (18)

Egipat - Švedska (20.30)
Najčitanije iz rubrike