Sport
JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Osječki “akademičari” u drugom izdanju lige brane ugled regije Istok
Objavljeno 11. siječnja, 2019.
Hrvatski košarkaški savez prošle je godine pokrenuo natjecanje kroz koje bi se trebali afirmirati igrači kadetskog uzrasta. Prvo izdanje Jedinstvene kadetske lige bilo je pun pogodak, ovog vikenda kreće drugo izdanje. U njemu participira deset momčadi, a predstavnik regije Istok je Košarkaška akademija Osijek. “Akademičari” s Drave pravo sudjelovanja stekli su osvajanjem regionalnog turnira u Slavonskom Brodu, gdje su se još u rujnu za primat borili Vinkovci, Borovo, Vrijednosnice Osijek, Sl. Brod 1946 i Đakovo.

- Igralo se turnirski, a nakon što smo u polufinalu svladali Brođane, u odlučujućoj smo utakmici bili bolji od Borova. Ostvarili smo veliki uspjeh, igranje u društvu najboljih kadetskih ekipa u državi nagrada je za naše igrače - kaže trener Goran Kramarić, koji će zajedno sa Zvonimirom Tucakovićem voditi momčad u ligi, koja traje do 12. svibnja.

- Odigrat ćemo 18 utakmica, u kojima ćemo pokušati nositi se najbolje što možemo s uglednim klubovima. Cedevita, Cibona, Split, Zadar u našim su okvirima uvijek u statusu favorita. Ova gneracija 2002. ima iskustva igranja na polufinalnim državnim završnicama, stoga ćemo se, vjerujem, dobro nositi s konkurencijm. Na proljeće ćemo vidjeti gdje smo završili - naglašava Kramarić.

Prošle sezone slavila je Cedevita, dok su Brođani završili na začelju sa svega dvije pobjede. Nadajmo se da će KA Osijek uspjeti ostvariti bolji učinak, a to će tražiti momčad u sastavu: Starčević, Jurić, Novak, Mavretić, Kozić, Galović, Lendić, Mlinarević, Sušac, Miškić, Gerber, Kurepa, Raštegorac i Vojedilov. N. Benčina
START SA ZADROM
Prvu utamicu Osječani igraju u nedjelju (17) protiv Zadra, a to je dvoboj 2. kola po rasporedu. Utakmicu 1. runde također će igrati u SD Jug, u četvrtak, 16. siječnja protiv Bosca (16) s kojim su zamijenili domaćinstvo. U 1. kolu još igraju: Cedevita - Cibona, Dbrava - Koprivnica, Split - Kvarner 2010 i Šibenik - Zadar.
Najčitanije iz rubrike