Regija
VELIKI HUMANITARNI KONCERT

Najveća im želja da Luka prohoda
Objavljeno 10. siječnja, 2019.
KOZARAC - Begini, Ljubavnici, Džentlmeni, Kas, Mia Dimšić, Igor Delač, Ivan Šebalj & The Bechars, Sinovi Ravnice, Cecilija i Berny, nastupit će 18. siječnja (petak) na humanitarnom koncertu za liječenje Luke Novaka (1,9) iz Kozarca, koji će biti održan u belomanastirskoj nastavno-sportskoj dvorani, s početkom u 19 sati. Luka je, naime, rođen s neuro rizikom te ima hipertonični i distonični obrazac.

- Izostanak adekvatnog ranog tretmana dijete može dovesti u trajnu paralizu, što ni u kom slučaj ne bi željeli i za što ćemo se boriti dok god budemo mogli. Više od svega htjeli bi da nam može potrčati u zagrljaj ili, barem za sada, samostalno sjediti. Na žalost, to još uvijek ne može - kaže njegov otac, Marijan (33), zaposlen na Belju. Njegova plaća, uz njegovateljsku naknadu koju prima Lukina majka Katarina (31), ni približno nije dovoljno za sve troškove koje ih čekaju. Uz sve, važno je istaknuti kako obitelj Novak broji još jednog člana, šestogodišnjeg Dominika.

- Sukladno predračunu zagrebačke poliklinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, prvi pregled fizijatra i razvojna rehabilitacija koštaju 14.450 kuna. U iznos nisu uračunati troškovi boravka u Zagrebu, tako da zaista nismo imali druge mogućnosti do obratiti se javnosti kako bi skupili potreban iznos - priča Marijan, dodajući kako je to samo dio onoga što Luku čeka. Saznali su, nastavlja, kako slične probleme rješava i jedna londonska ustanova, gdje se također spremaju otići, sve u cilju Lukinog oporavka.

- Raspitujemo se već dugo, pa smo tako saznali i za londonsku kliniku koja ima uspjeha u liječenju male djece. O iznosima liječenja u Londonu teško je pričati, a prema saznanjima koja imamo, okvirni se iznosi, za početak, kreću između 4000 i 5000 eura - kažu Marijan i Katarina. Dodaju kako je sav prikupljen novac pohranjen na Lukinom računu (HR7723900013221473924). Svjesni su kako je sve nabrojano samo početna faza u Lukinom konačnom oporavku, ali su spremni učiniti sve da najmlađi član njihove obitelji jednoga dana hoda i trči kao i svi njegov vršnjaci.

Ulaz na koncert u belomanastirsku nastavno sportsku dvoranu je simboličnih 30 kuna, a pri svemu su, između ostalih, pomogli Belje, grad Beli Manastir i ZAMP. I.Getto
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

80-GODIŠNJAK TRAŽIO POMOĆ

Planuo televizor, vatra zahvatila i namještaj u stanu

2

PROSLAVA VINCEŠKE U BARANJSKOM VINOGORJU

Najavili novu linija vina
i rebranding Vina Belje

3

PODUZETNIČKI INKUBATOR POLET BELIŠĆE

Mjesto gdje se uvijek traži prostor više