Regija
INICIRANA GRADNJA SPORTSKOG IGRALIŠTA KOD ŠKOLE

Načelnik Đanić obećao da će lobirati u Županiji
Objavljeno 10. siječnja, 2019.
PODGORAČ - Područna škola u Razbojištu, jedna od četiri u sastavu matične OŠ Hinka Juhna, nema sportsko igralište. Djeca nastavu zdravstvene i tjelesne kulture imaju na livadi iza školske zgrade na kojoj je dječje igralište. Općinski vijećnik stranke Desno Perica Perić na prošloj je sjednici predložio gradnju polivalentnog igrališta iza škole u Razbojištu. Inicijativa je pohvaljena, ali je načelnik Općine Podgorač Goran Đanić napomenuo da su škole u nadležnosti osnivača - Osječko-baranjske županije. Đanić je rekao da sportska igrališta nemaju ni područne škole u Budimcima i Poganovcima.

- Nemam ništa protiv igrališta u Razbojištu, ali tu su i Budimci i Poganovci. No za igrališta je ovlaštena Županija, koja je u Stipanovcima sufinancirala gradnju igrališta za potrebe škole, ali i nogometnog kluba – objasnio je Đanić. Obećao je da će se angažirati da se osiguraju sredstva u županijskom proračunu.

- I kao županijski vijećnik i potpredsjednik Županijske skupštine zauzet ću se da se igrališta izgrade. Potrebno je napomenuti da prioritete ulaganja u školstvo određuje Županija, a trenutačno je to energetska obnova školskih objekata - naglasio je Đanić.

Vijećnik Perica Perić rekao je da je svjestan toga da u jednoj godini Županija ne može sagraditi tri sportska igrališta na području općine Podgorač, ali može jedno. S.Fridl
Možda ste propustili...

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

Najčitanije iz rubrike